Recept zoekresultatenQuesadilla’s met rundvlees, halloumi en aubergines
Delhaize logo
  • 00:00
    -00:36
    C
  • Quesadilla’s met rundvlees, halloumi en aubergines

Quesadilla’s met rundvlees, halloumi en aubergines

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Andere
Barbecue
Hoofdgerecht
Quesadilla’s met rundvlees, halloumi en auberginesC

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 8 Torti'wraps (20 cm diameter)
  • 550 g chateaubriand
  • 2 blokken halloumi
  • 3 stukken aubergines
  • 1 pot verse pesto
  • olijfolie
  • peper
  • Zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Wrap tortilla | Original
    380 gr
    6,29 €/kg
    €2,39
  • Chateaubriand | Rund | Belgisch
    +/- 300 gr
    +/-18,75€/kg
    +/-€5,63
  • Halloumi kaas | Classic
    225 gr
    14,00 €/kg
    €3,15
  • Aubergine | 1Stuk
    1 st
    0,99 €/st
    €0,99
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min (+ 30 min rusttijd) + 5 min bakijd

    1. Snij de aubergines in de breedte in dikke plakken, bestrooi ze met zout en laat ze 30 min rusten zodat het vocht eruit trekt. Laat ze dan op keukenpapier uitlekken, smeer ze aan beide kanten lichtjes in met olijfolie en gril ze op de barbecue.
    2. Snij de blokken halloumi in ½ cm dikke plakken, smeer ze aan beide kanten lichtjes in met olijfolie en gril ze op de barbecue.
    3. Strijk ook de chateaubriands in met olie en gril ze op de barbecue, 1 min aan elke kant. Leg ze op een snijplank en kruid met peper. Laat ze 2 min rusten, snij ze dan in niet te fijne reepjes.
    4. Bestrijk een tortilla lichtjes met olie, draai ze om en besmeer één helft met 1 koffielepel pesto. Bedek met aubergineschijven, in grove stukken gebroken kaas en runderreepjes, plooi dan dicht. Bereid zo 8 tortilla’s.
    5. Gril ze aan beide kanten op de barbecue in niet al te gloeiende houtskool en het rooster op de hoogste stand.
    6. Serveer met een salade.

    Kooktip

    De vegetarische versie (zonder de steaks) is ook heel lekker.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 989; energie (kCal): 236; vetten (g): 12,6; verzadigde vetten (g): 4,9; koolhydraten (g): 15,8; suikers (g): 2,5; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 14,4; zout (g): 1,2. Energie (kcal/portie): 552,71
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Barbecue
    Diner
    Zomer
    Hoofdgerecht
    • 00:00
      -00:36
      C
    • Quesadilla’s met rundvlees, halloumi en aubergines

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Wrap tortilla | Original
    380 gr
    6,29 €/kg
    €2,39
  • Chateaubriand | Rund | Belgisch
    +/- 300 gr
    +/-18,75€/kg
    +/-€5,63
  • Halloumi kaas | Classic
    225 gr
    14,00 €/kg
    €3,15
  • Aubergine | 1Stuk
    1 st
    0,99 €/st
    €0,99