Recept zoekresultatenPerzikengazpacho met geitenkaas
Delhaize logo
  • Perzikengazpacho met geitenkaasA

Perzikengazpacho met geitenkaas

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Voorgerecht
Perzikengazpacho met geitenkaasA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 kg perziken
  • 50 g blauwe bessen
  • 1/2 citroen
  • 3 dl appel- en gembersap Upigny
  • 125 g verse geitenkaas Le Larry
  • 3 eetlepels witte balsamicoazijn
  • 2 el olijfolie
  • 1 bussel koriander
  • Espelettepeper
  • zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min. + 1 u. koeltijd

  1. Schil de perziken en snijd ze in stukken. Mix ze in de beker van de mixer of de blender fijn met het citroensap, het appel + gembersap, de azijn, de olijfolie, Espelettepeper en zout. Laat 1 u in de koelkast rusten (of voeg ijsblokjes toe als je de gazpacho onmiddellijk wilt opdienen).
  2. Verdeel de gazpacho over 4 diepe borden, voeg de verkruimelde geitenkaas, de blauwe bessen, de koriander en Espelettepeper toe. Geef er brood bij.

Kooktip

Hoe schil je een perzik zonder speciaal schilmesje? Snijd het vel van de perzik lichtjes in kruisvorm in, dompel hem 30 s in kokend water en dan in koud water. Als bij wonder komt het vel vanzelf los!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 328; energie (kCal): 79; vetten (g): 3,8; verzadigde vetten (g): 1,7; koolhydraten (g): 8,6; suikers (g): 8,1; vezels (g): ; eiwitten (g): 2,2; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 300,91
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Zomer
Voorgerecht
  • Perzikengazpacho met geitenkaasA