Oesters met zure room en radijs
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€€€Score
Nog niet beoordeeldAndere
Eindejaar
Lunch
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 12 Porties
- 2 radijzen
- peper
- 12 oesters
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2004122800318830000
F2005100400217200000
Reeds in je keuken
S2021021000507950000
Begin met koken
Bereidingstijd: 15 min
- Open de oesters en leg elke oester opnieuw in een schelp.
- Doe de zure room in een spuitzak met een kleine opening en spuit een klein bolletje zure room bij elke oester.
- Snijd de radijzen in flinterdunne plakjes. Werk de oesters af met een plakje radijs.
- Kruid met peper en serveer meteen.
Kooktip
Hoe weet je of de oester nog vers is zonder er citroen op te sprenkelen? Raak de zijkant van de oestervrucht aan met het puntje van een mes. Als ze nog een beetje samenkrimpt, dan is alles in orde! Als de oester teveel samentrekt, dan heeft ze water tekort.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 250; energie (kCal): 60; vetten (g): 1,3; verzadigde vetten (g): 0,2; koolhydraten (g): 3,6; suikers (g): 0,8; vezels (g): ; eiwitten (g): 8,5; zout (g): 1. Energie (kcal/portie): 12,75
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Andere
Eindejaar
Diner
Andere
Lunch
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2004122800318830000
F2005100400217200000
Reeds in je keuken
S2021021000507950000