1
Snijd de stukken kip in 2 of in 3 en doe ze in een schaal met de yoghurt, de komijn, de Indiaanse kruiden, peper en zout. Dek af en laat minstens 15 min. marineren (1 u. indien mogelijk).
2
Maak de saus en de garnituur: rasp de zeste van de limoen fijn. Meng er de helft van met de gehakte pinda’s en houd apart. Doe de rest van de zeste samen met het sap van de limoen in een kom en voeg er de pindakaas, de honing en de yoghurt aan toe. Giet er een beetje water bij en meng alles tot een vloeibare saus. Kruid lichtjes met zout.
3
Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking. Spoel ze lang onder koud water.
4
Snijd de komkommer met de mandoline in fijne plakjes en verwijder de pitjes. Snijd de plakjes in fijne staafjes. Snijd de ongeschilde appel ook in staafjes. Meng de komkommer en de appel met de gehakte koriander, de gehakte muntblaadjes, de geraspte limoenzeste, het sap van de limoen en een snufje zout.
5
Gril de stukken kip op een matig vuurtje (grill of antiaanbakpan). Laat ze afkoelen en snijd ze in kleine sneetjes. Serveer de kip met de noedels en het slaatje. Bestrooi met het mengsel van gehakte pinda’s en zet de saus apart op tafel. Verdeel de verschillende elementen eventueel over lunchboxes, zonder ze te mengen, en geef de saus mee in een klein potje.
1
Snijd de stukken kip in 2 of in 3 en doe ze in een schaal met de yoghurt, de komijn, de Indiaanse kruiden, peper en zout. Dek af en laat minstens 15 min. marineren (1 u. indien mogelijk).
2
Maak de saus en de garnituur: rasp de zeste van de limoen fijn. Meng er de helft van met de gehakte pinda’s en houd apart. Doe de rest van de zeste samen met het sap van de limoen in een kom en voeg er de pindakaas, de honing en de yoghurt aan toe. Giet er een beetje water bij en meng alles tot een vloeibare saus. Kruid lichtjes met zout.
3
Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking. Spoel ze lang onder koud water.
4
Snijd de komkommer met de mandoline in fijne plakjes en verwijder de pitjes. Snijd de plakjes in fijne staafjes. Snijd de ongeschilde appel ook in staafjes. Meng de komkommer en de appel met de gehakte koriander, de gehakte muntblaadjes, de geraspte limoenzeste, het sap van de limoen en een snufje zout.
5
Gril de stukken kip op een matig vuurtje (grill of antiaanbakpan). Laat ze afkoelen en snijd ze in kleine sneetjes. Serveer de kip met de noedels en het slaatje. Bestrooi met het mengsel van gehakte pinda’s en zet de saus apart op tafel. Verdeel de verschillende elementen eventueel over lunchboxes, zonder ze te mengen, en geef de saus mee in een klein potje.