Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenNoedelsalade met kip en pindasaus
Delhaize logo
  • Noedelsalade met kip en pindasausA

Noedelsalade met kip en pindasaus

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€€

Score

5 op 5
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Noedelsalade met kip en pindasausA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 300 g bio kippenboutfilets
  • 1 komkommer
  • 1 Granny Smith-appel
  • 1/2 limoen bio
  • 1 bussel koriander
  • 1 bussel munt (in pot)
  • 200 g brede rijstnoedels (5 mm)
  • 2 eetlepels yoghurt natuur
  • 1 koffielepel komijnpoeder
  • 1 kl kruiden ‘Indian style’ Santa Maria
  • peper en zout
  • 50 g geroosterde pinda’s (voor de pindasaus en de garnituur)
  • 2 el pindakaas (voor de pindasaus en de garnituur)
  • 4 el yoghurt natuur (voor de pindasaus en de garnituur)
  • 1 el honing (voor de pindasaus en de garnituur)
  • 1/2 biolimoen (voor de pindasaus en de garnituur)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kip | Lapjes | Bio
    +/- 420 gr
    +/-21,49€/kg
    +/-€9,03
    Afhaling vanaf 25/01
  • Komkommer
    1 st
    0,79 €/st
    €0,79
  • Appels | Granny Smith | Verpakt
    900 gr
    2,61 €/kg
    €2,35
  • Limoen | 1 st
    1 st
    0,70 €/st
    €0,70
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min.

    1. Snijd de stukken kip in 2 of in 3 en doe ze in een schaal met de yoghurt, de komijn, de Indiaanse kruiden, peper en zout. Dek af en laat minstens 15 min. marineren (1 u. indien mogelijk).
    2. Maak de saus en de garnituur: rasp de zeste van de limoen fijn. Meng er de helft van met de gehakte pinda’s en houd apart. Doe de rest van de zeste samen met het sap van de limoen in een kom en voeg er de pindakaas, de honing en de yoghurt aan toe. Giet er een beetje water bij en meng alles tot een vloeibare saus. Kruid lichtjes met zout.
    3. Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking. Spoel ze lang onder koud water.
    4. Snijd de komkommer met de mandoline in fijne plakjes en verwijder de pitjes. Snijd de plakjes in fijne staafjes. Snijd de ongeschilde appel ook in staafjes. Meng de komkommer en de appel met de gehakte koriander, de gehakte muntblaadjes, de geraspte limoenzeste, het sap van de limoen en een snufje zout.
    5. Gril de stukken kip op een matig vuurtje (grill of antiaanbakpan). Laat ze afkoelen en snijd ze in kleine sneetjes. Serveer de kip met de noedels en het slaatje. Bestrooi met het mengsel van gehakte pinda’s en zet de saus apart op tafel. Verdeel de verschillende elementen eventueel over lunchboxes, zonder ze te mengen, en geef de saus mee in een klein potje.

    Tip: Je kunt eenvoudig je eigen pindakaas maken: droog de pinda's in de pan om ze op te warmen en ze vervolgens fijn te malen in een hakmolen. Laat 2 minuten staan en meng opnieuw. Herhaal het proces totdat je een pasta krijgt.

    Nutritionele informatie

    Per 100 g: Energie: 121 kcal - Vetten: 4,3 g - Koolhydraten: 13,6 g - Vezels: 1,3 g - Eiwitten: 6,3 g
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Hoofdgerecht
    • Noedelsalade met kip en pindasausA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kip | Lapjes | Bio
    +/- 420 gr
    +/-21,49€/kg
    +/-€9,03
    Afhaling vanaf 25/01
  • Komkommer
    1 st
    0,79 €/st
    €0,79
  • Appels | Granny Smith | Verpakt
    900 gr
    2,61 €/kg
    €2,35
  • Limoen | 1 st
    1 st
    0,70 €/st
    €0,70