Recept zoekresultatenNoedelsalade met kip en pindasaus
Delhaize logo
  • Noedelsalade met kip en pindasaus
    A
Noedelsalade met kip en pindasausA

Noedelsalade met kip en pindasaus

Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 300 g bio kippenboutfilets
  • 1 bussel koriander
  • 1 bussel munt (in pot)
  • 200 g brede rijstnoedels (5 mm)
  • 2 el yoghurt natuur
  • 1 kl komijnpoeder
  • 1 kl kruiden ‘Indian style’ Santa Maria
  • 50 g geroosterde pinda’s (voor de pindasaus en de garnituur)
  • 2 el pindakaas (voor de pindasaus en de garnituur)
  • 4 el yoghurt natuur (voor de pindasaus en de garnituur)
  • 1 el honing (voor de pindasaus en de garnituur)
  • 1 komkommer
  • 1 Granny Smith appel
  • 1/2 biolimoen
  • peper
  • 1/2 biolimoen (voor de pindasaus en de garnituur)
  • 300 g bio kippenboutfilets
  • 1 bussel koriander
  • 1 bussel munt (in pot)
  • 200 g brede rijstnoedels (5 mm)
  • 2 el yoghurt natuur
  • 1 kl komijnpoeder
  • 1 kl kruiden ‘Indian style’ Santa Maria
  • 50 g geroosterde pinda’s (voor de pindasaus en de garnituur)
  • 2 el pindakaas (voor de pindasaus en de garnituur)
  • 4 el yoghurt natuur (voor de pindasaus en de garnituur)
  • 1 el honing (voor de pindasaus en de garnituur)
  • 1 komkommer
  • 1 Granny Smith appel
  • 1/2 biolimoen
  • peper

Begin met koken

: 30 min.
1
Snijd de stukken kip in 2 of in 3 en doe ze in een schaal met de yoghurt, de komijn, de Indiaanse kruiden, peper en zout. Dek af en laat minstens 15 min. marineren (1 u. indien mogelijk).
2
Maak de saus en de garnituur: rasp de zeste van de limoen fijn. Meng er de helft van met de gehakte pinda’s en houd apart. Doe de rest van de zeste samen met het sap van de limoen in een kom en voeg er de pindakaas, de honing en de yoghurt aan toe. Giet er een beetje water bij en meng alles tot een vloeibare saus. Kruid lichtjes met zout.
3
Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking. Spoel ze lang onder koud water.
4
Snijd de komkommer met de mandoline in fijne plakjes en verwijder de pitjes. Snijd de plakjes in fijne staafjes. Snijd de ongeschilde appel ook in staafjes. Meng de komkommer en de appel met de gehakte koriander, de gehakte muntblaadjes, de geraspte limoenzeste, het sap van de limoen en een snufje zout.
5
Gril de stukken kip op een matig vuurtje (grill of antiaanbakpan). Laat ze afkoelen en snijd ze in kleine sneetjes. Serveer de kip met de noedels en het slaatje. Bestrooi met het mengsel van gehakte pinda’s en zet de saus apart op tafel. Verdeel de verschillende elementen eventueel over lunchboxes, zonder ze te mengen, en geef de saus mee in een klein potje.
1
Snijd de stukken kip in 2 of in 3 en doe ze in een schaal met de yoghurt, de komijn, de Indiaanse kruiden, peper en zout. Dek af en laat minstens 15 min. marineren (1 u. indien mogelijk).
2
Maak de saus en de garnituur: rasp de zeste van de limoen fijn. Meng er de helft van met de gehakte pinda’s en houd apart. Doe de rest van de zeste samen met het sap van de limoen in een kom en voeg er de pindakaas, de honing en de yoghurt aan toe. Giet er een beetje water bij en meng alles tot een vloeibare saus. Kruid lichtjes met zout.
3
Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking. Spoel ze lang onder koud water.
4
Snijd de komkommer met de mandoline in fijne plakjes en verwijder de pitjes. Snijd de plakjes in fijne staafjes. Snijd de ongeschilde appel ook in staafjes. Meng de komkommer en de appel met de gehakte koriander, de gehakte muntblaadjes, de geraspte limoenzeste, het sap van de limoen en een snufje zout.
5
Gril de stukken kip op een matig vuurtje (grill of antiaanbakpan). Laat ze afkoelen en snijd ze in kleine sneetjes. Serveer de kip met de noedels en het slaatje. Bestrooi met het mengsel van gehakte pinda’s en zet de saus apart op tafel. Verdeel de verschillende elementen eventueel over lunchboxes, zonder ze te mengen, en geef de saus mee in een klein potje.
Nutritionele informatie
A
Per 100 g: Energie: 121 kcal - Vetten: 4,3 g - Koolhydraten: 13,6 g - Vezels: 1,3 g - Eiwitten: 6,3 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 121 kcal - Vetten: 4,3 g - Koolhydraten: 13,6 g - Vezels: 1,3 g - Eiwitten: 6,3 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Aziatisch
Gluten vrij
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Boutfilet | Kip | Bio

Delhaize

Boutfilet | Kip | Bio

2 × +/- 250 gr

Bio

+/-€10,82

Koriander | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Koriander | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Munt | Vers | Verpakt

Delhaize

Munt | Vers | Verpakt

20 gr

€1,49

Noedels | Eieren

Suzi Wan

Noedels | Eieren

250 gr

€3,99

Yoghurt | Vol | Ongesuikerd

Inex

Yoghurt | Vol | Ongesuikerd

50 cl

€1,79

Kruiden | Komijn | Gemalen

Delhaize

Kruiden | Komijn | Gemalen

38 gr

€2,05

Schelvishaasje

Delhaize

Schelvishaasje

+/- 243 gr

+/-€7,90

Pindanootjes | Grill-Zout

Delhaize

Pindanootjes | Grill-Zout

100 gr

€0,78

Pindakaas

Delhaize

Pindakaas

350 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,49

Honing | Bio

Delhaize

Honing | Bio

340 gr

Bio

€2,65

Komkommer | Bio

Delhaize

Komkommer | Bio

1 st

Bio

€1,59

Appelen | Granny Smith | Verpakt | 6st

Delhaize

Appelen | Granny Smith | Verpakt | 6st

900 gr

€2,39

Limoen | 1 st

Delhaize

Limoen | 1 st

1 st

€0,59

Reeds in je keuken

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
+/-€39,18

Mis geen enkel voordeel

Ontdek exclusieve voordelen. Log in.