Recept zoekresultatenMuffins met chocolade en bananen
Delhaize logo
  • Muffins met chocolade en bananenC

Muffins met chocolade en bananen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Andere
Overig
Dessert
Muffins met chocolade en bananenC

Ingrediënten voor 12 Porties

12 Porties
  • 2 kleine Fairtrade bananen
  • 100 g Fairtrade pure chocolade met 70% cacao
  • 225 g bloem
  • 10 g bakpoeder
  • 5 cl melk
  • 10 cl arachideolie
  • 125 g Bulgaarse yoghurt's natuur
  • 2 eieren
  • 120 g Fairtrade rietsuiker
  • 1 snuifje zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 35 min.

  1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  2. Klop de eieren los met de yoghurt, de olie en de melk.
  3. Doe de bloem, de suiker, het baking powder en het zout in een grote kom, meng met de garde. Maak een kuiltje in het midden, giet er het eiermengsel in en roer met een vork. Het hoeft niet helemaal glad te zijn.
  4. Voeg de gehakte chocolade en de in kleine blokjes gesneden bananen toe en meng.
  5. Leg papieren vormpjes (baking cups) in een bakplaat voor muffins en verdeel het deeg over de vormpjes. Bak 15 min. in de oven.
  6. Haal uit de bakplaat en laat op een rooster afkoelen.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1222; energie (kCal): 293; vetten (g): 14,9; verzadigde vetten (g): 4,7; koolhydraten (g): 34,1; suikers (g): 16,8; vezels (g): 2,4; eiwitten (g): 5,3; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 266,19
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Overig
Alle seizoenen
Dessert
  • Muffins met chocolade en bananenC