Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Hazelnootpasta 400g" van het merk Delhaize Bio niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenMosselen met vermout, venkelzaadjes en zeekraal
Delhaize logo
  • Mosselen met vermout, venkelzaadjes en zeekraalA

Mosselen met vermout, venkelzaadjes en zeekraal

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Gluten vrij
Barbecue
Voorgerecht
Mosselen met vermout, venkelzaadjes en zeekraalA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 kg mosselen
  • 3 stengels witte bleekselderij
  • 100 g zeekraal
  • 1 d'oignon
  • 1/2 bussel bladpeterselie
  • 2,5 dl witte vermout
  • 2 el olijfolie
  • 2 el kruiden ‘Mosselen gastronomisch’ Delhaize
  • 1 kl venkelzaadjes
  • 1 kl zachte chilivlokken

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Verse Zeeuwse mosselen | Super 60/70
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Zeekraal
    100 gr
    28,50 €/kg
    €2,85
    Afhaling vanaf 22/01
  • Witte uien | Netje
    400 gr
    2,48 €/kg
    €0,99
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    1 st
    1,29 €/st
    €1,29
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min. + 5 min. kooktijd

    1. Spoel de mosselen met koud water, maar laat ze niet weken.
    2. Snipper de selder, de ui en de peterselie. Doe ze in een sauteerpan of in een gietijzeren pan. Voeg de zeekraal, de mosselen, de vermout, de olijfolie en alle kruiden toe.
    3. Zet de sauteerpan op de hete barbecue (of op een hoog vuur) en meng gedurende ± 5 min, tot alle mosselen open zijn.
    4. Dien warm op, als voorgerecht.

    Nutritionele informatie

    Per 100 g: Energie: 37,5 kcal - Vetten: 1,7 g - Koolhydraten: 3,2 g - Vezels: 0,6 g - Eiwitten: 2,0 g
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Frans
    Gluten vrij
    Barbecue
    Voorgerecht
    • Mosselen met vermout, venkelzaadjes en zeekraalA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Verse Zeeuwse mosselen | Super 60/70
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Zeekraal
    100 gr
    28,50 €/kg
    €2,85
    Afhaling vanaf 22/01
  • Witte uien | Netje
    400 gr
    2,48 €/kg
    €0,99
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    1 st
    1,29 €/st
    €1,29