Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Hazelnootpasta 400g" van het merk Delhaize Bio niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenMeringuecrème met rode vruchten en citroen
Delhaize logo
  • Meringuecrème met rode vruchten en citroenD

Meringuecrème met rode vruchten en citroen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Dessert
Meringuecrème met rode vruchten en citroenD

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 5 eigelen
  • 2 eiwitten
  • 3 citroenen
  • 125 g frambozen
  • 80 g frambozencoulis
  • 270 g extrafijne suiker
  • 50 g boter
  • 3 takjes munt
  • 1 snuifje zout
  • brander (extra)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    6 st
    0,29 €/st
    €1,75
  • Citroen | 1 st
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
    Afhaling vanaf 22/01
  • Frambozen
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Coulis | Framboos | 80% fruit
    250 gr
    17,00 €/kg
    €4,25
  • Begin met koken

    Bereidingstijd : 20 min. (+ 2 u. koeltijd)

    1. Pers het sap van de citroenen (1,25 dl) en giet het in een steelpan. Voeg 150 g suiker en de eidooiers toe. Warm zachtjes en al kloppend op, tot de crème aan de lepel blijft plakken (ze mag vooral niet koken!). Haal de pan van het vuur, voeg de boter in stukjes toe en de frambozencoulis. Verdeel over kommetjes en laat volledig afkoelen. Zet de kommen in de koelkast en laat de crèmes 2 u opstijven.
    2. Klop de eiwitten tot schuim met het zout. Voeg beetje bij beetje 120 g suiker toe. Klop nog een paar minuten, tot een glanzende, heel compacte massa. Dresseer ze met een spuitzak of een lepel op de crèmes en bak ze goudbruin met een brander voor crème brûlée. Werk af met de frambozen en de munt. Dien meteen op.

    Tip: jBreng de eiwitten op kamertemperatuur om ze gemakkelijk tot schuim te kunnen kloppen.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 910; energie (kCal): 217; vetten (g): 7,7; verzadigde vetten (g): 3,7; koolhydraten (g): 32,8; suikers (g): 32,1; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 3; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 246,08
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Dessert
    • Meringuecrème met rode vruchten en citroenD

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    6 st
    0,29 €/st
    €1,75
  • Citroen | 1 st
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
    Afhaling vanaf 22/01
  • Frambozen
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Coulis | Framboos | 80% fruit
    250 gr
    17,00 €/kg
    €4,25