Recept zoekresultatenMakreelcarpaccio
Delhaize logo
  • Makreelcarpaccio

Makreelcarpaccio

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Voorgerecht
Makreelcarpaccio

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 400 g verse makreelfilets
  • 2 groene appels
  • 3 jonge uien
  • 4 limoenen
  • 1/2 venkel
  • 1/2 bussel radijzen
  • 50 g frambozen
  • 50 g rode bessen
  • 20 g purpere radijsscheuten
  • 6 el olijfolie
  • 1 stukje mierikswortel
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Makreelfilet | Natuur-Gerookt
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    +/- 200 gr
    +/-14,29€/kg
    +/-€2,86
    F2018112700027120000
  • Appels | Granny Smith | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    900 gr
    2,43 €/kg
    €2,19
    F2009121000332830000
  • Jonge uien | Bussel | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,05 €/st
    €1,05
    F1987042300314800000
  • Limoen | 1 st
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    0,49 €/st
    €0,49
    F2020032300055460000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min + 20 min marineertijd

    1. Rasp de zeste van een limoen fijn en pers er het sap uit. Pers het sap van de 2de limoen en giet alles in een kom. Voeg de olijfolie, de mierikswortel en de heel fijn gehakte lente-uitjes toe. Kruid met peper en zout.
    2. Verwijder met een pincet de graten uit de makreelfilets: wrijf met een vinger langs de middenlijn om te controleren of alle graten verwijderd zijn. Snijd de filets in dunne sneetjes, net als voor een sashimi. Besprenkel ze met de helft van de limoenmarinade, dek af en laat 20 min in de koelkast marineren.
    3. Snijd de radijzen, de venkel en de appelen met de mandoline in ultrafijne schijfjes. Besprenkel de appelschijfjes met de rest van de limoenmarinade. Snijd de 4de limoen in fijne partjes.
    4. Schik de sneetjes makreel op de borden, voeg de schijfjes appel en groenten toe. Werk de carpaccio af met rode vruchten en purperen radijsscheuten en besprenkel ten slotte met de rest van de marinade.
    5. Dien koud op.

    Kooktip

    Geduld is niet aan jou besteed? Snijd het middelste deel uit de makreelfilets, daar zitten de graten. Je moet dan wel een klein reepje weggooien, maar je wint tijd!

    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Lunch,Diner
    Voorgerecht
    • Makreelcarpaccio

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Makreelfilet | Natuur-Gerookt
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    +/- 200 gr
    +/-14,29€/kg
    +/-€2,86
    F2018112700027120000
  • Appels | Granny Smith | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    900 gr
    2,43 €/kg
    €2,19
    F2009121000332830000
  • Jonge uien | Bussel | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,05 €/st
    €1,05
    F1987042300314800000
  • Limoen | 1 st
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    0,49 €/st
    €0,49
    F2020032300055460000