Recept zoekresultatenKriekensoep met rode wijn en gember
Delhaize logo
  • Kriekensoep met rode wijn en gember

Kriekensoep met rode wijn en gember

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Kriekensoep met rode wijn en gember

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 blokje ontvette gevogeltebouillon
  • Fleur de sel
  • luzerne
  • 1 mespuntje kaneelpoeder
  • 500 g noorderkrieken op siroop
  • Peper van de molen
  • 15 cl rode wijn
  • 1 stuk gember van 2 cm

Begin met koken

  1. Schil de gember en snij hem grof.
  2. Giet de krieken met hun sap in een kookpan. Doe daarbij de rode wijn, het blokje gevogeltebouillon en 75 cl water. Voeg er vervolgens de gember en de kaneel aan toe. Laat ongeveer 20 minuten koken.
  3. Haal dan de stukjes gember eruit en mix tot een gladde soep. Kruid bij met zout en peper. Dien heet op met enkele luzernescheuten als versiering.

Kooktip

Truc:
Deze heel originele soep zal uw gasten aangenaam verrassen. Om ze echt feestelijk te maken, kunt u er bij het opdienen enkele reepjes ganzenlever aan toevoegen. Smaakt ook heel lekker met een eenvoudig sneetje geroosterd desembrood.

De « plus » op voedingsgebied:
Deze soep is verrassend licht (zonder ganzenlever!) En de zuurtegraad bereidt de maag voor op de komst van meer. Het is ook een goede bron van antioxidanten.

Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Andere
Overig
Overig
Alle seizoenen
  • Kriekensoep met rode wijn en gember

Deze recepten kan je ook leuk vinden