Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenKleine kipterrines met kerrie
Delhaize logo
  • Kleine kipterrines met kerrie

Kleine kipterrines met kerrie

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Terug naar school
Lunch
Kleine kipterrines met kerrie

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 eetlepel arachideolie
  • 20 cl verse room
  • 1 ui
  • 50 g rozijnen
  • peper
  • 400 g kipfilet
  • 2 afgestreken koffielepels kerriepoeder
  • 3 eetlepels fijngesneden bladpeterselie of koriander
  • 3 eieren
  • 1 pot mangochutney als bijgerecht
  • 1 noot boter
  • 1/2 vetarm kippenbouillonblokje
  • 15 cl water

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Room 20%
    20 cl
    4,90 €/l
    €0,98
  • Droge uien | Verpakt
    2 kg
    0,60 €/kg
    €1,19
  • Mix 3 rozijnen
    250 gr
    11,40 €/kg
    €2,85
  • Kipfliet natuur
    +/- 150 gr
    +/-19,95€/kg
    +/-€2,99
  • Begin met koken

    1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
    2. Doe de rozijnen in een kom en zet ze onder kokend water.
    3. Bak de fijngesneden ui op zacht vuur in een kleine pan met de olie, dek af en laat 5 min. fruiten.
    4. Snij ondertussen de kipfilets in blokjes en doe ze in de beker van de hakmolen. Los het bouillonblokje op in het warm water en giet op de kip. Voeg de eieren, de room en het kerriepoeder toe, pureer tot een gladde massa. Voeg de peterselie of koriander toe, de ui en de uitgelekte rozijnen. Breng op smaak met peper en zout.
    5. Smeer de vormen van een muffinblik lichtjes in met boter en verdeel er de bereiding over. Bak 15 min. in de oven.
    6. Laat volledig afkoelen.
    7. Dien koud op met de mangochutney en een slaatje.

    Kooktip

    • Leg aluminiumpapier op de ovenplaat en plaats hierop het muffinblik, want de bereiding rijst en kan lekken tijdens het garen. Het papier vangt dit op.
    • Variant: Vervang de rozijnen door zachte, gedroogde abrikozen in kleine blokjes gesneden.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Terug naar school
    Diner
    Alle seizoenen
    Lunch
    • Kleine kipterrines met kerrie

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Room 20%
    20 cl
    4,90 €/l
    €0,98
  • Droge uien | Verpakt
    2 kg
    0,60 €/kg
    €1,19
  • Mix 3 rozijnen
    250 gr
    11,40 €/kg
    €2,85
  • Kipfliet natuur
    +/- 150 gr
    +/-19,95€/kg
    +/-€2,99