Delhaize logo
  • KäsespätzleD

Käsespätzle

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Vegetarisch
Overig
Hoofdgerecht
KäsespätzleD

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 middelgrote uien
  • 250 g bloem
  • 1 eigeel
  • 5 eieren
  • 3 el water
  • 80 g boter
  • 150 g Zwitserse geraspte gruyèrekaas
  • enkele takjes peterselie
  • zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 35 min. + 30 min. rusttijd

  1. Meng de bloem, de losgeklopte eieren, het water en zout tot je een stevig deeg verkrijgt. Laat 30 min rusten.
  2. Hak de peterselieblaadjes. Snijd de uien in fijne ringen. Zet een pan op het vuur met 50 g boter en laat de uien erin kleuren. Kruid met zout en zet even apart.
  3. Draai de pasta door een roerzeef met grote gaatjes met behulp van een houten lepel. Kook de pasta in verschillende keren gaar in gezouten kokend water en laat uitlekken.
  4. Voeg 30 g boter, de geraspte kaas en de gehakte peterselie toe aan de pasta en meng goed onder mekaar. Dien op met de gebakken uiringen.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1040; energie (kCal): 249; vetten (g): 14,2; verzadigde vetten (g): 8,1; koolhydraten (g): 19,1; suikers (g): 0,9; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 11; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 626,98
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Vegetarisch
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • KäsespätzleD