Kalkoenrolletjes met spek en comté
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldAndere
Overig
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 4 Porties
- 600 g kalkoenhaasjes
- klontje boter
- zout
- peper
- 1 kg aardappelpuree
- 1 afgestreken eetlepel kristal- of rietsuiker
- 1 kg witloof
- 8 groot salieblaadje
- 3 sneetjes Comté
- 6 sneetjes ontbijtspek
- 1 eetlepel olijfolie
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1987062500237600000
F2009061700227710000
F2020022100052470000
F1986053100312200000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 25 min
- Snij de dikste witloofstronken in twee. Leg ze op een grote schaal, met de punten naar het midden toe. Dek af en laat 10 min. garen in de microgolfoven op 1000 W. Laat ze uitlekken in een vergiet met de punten naar onder toe.
- Snij intussen de kalkoenhaasjes in de dikte in twee zodat je 6 kalkoenlapjes bekomt. Maak ze platter met een vleeshamer of een deegrol.
- Leg de sneden spek op een grote plank. Bedek elke snede met een kalkoenlapje en kruid met peper. Snij de plakken kaas in twee en leg ze op de breedste helft van het vlees. Plooi dicht en steek vast met een tandenstoker.
- Doe de olie in een grote antikleefpan en leg er de kalkoenlapjes in. Bestrooi met gehakte salie en laat aan beide kanten goudbruin bakken op middelhoog vuur.
- Verwarm intussen de boter in een grote braadpan en bak er het witloof aan alle kanten goudbruin in op vrij hoog vuur. Bestrooi met suiker en kruid met peper en zout.
- Verwarm de puree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Serveer alles warm.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Andere
Overig
Diner
Andere
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1987062500237600000
F2009061700227710000
F2020022100052470000
F1986053100312200000
Laad nog 4 producten