Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenKalfslapje met room van groene olijven
Delhaize logo
  • Kalfslapje met room van groene olijven

Kalfslapje met room van groene olijven

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Suikerarm
Buiten eten,Student
Hoofdgerecht
Kalfslapje met room van groene olijven

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 100 g groene olijven, ontpit
  • 6 jonge preien
  • 500 g kalfslapjes
  • 2 eetlepels koolzaadolie
  • komijnpoeder
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 20 cl vloeibare room
  • zout
  • Zwarte peper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Olijven | Groen | Ontpit
    150 gr
    13,33 €/kg
    €2,00
  • Prei | Bussel | Cat1
    1 kg
    1,69 €/kg
    €1,69
  • Escalope | Kalf | Milanees
    +/- 302 gr
    +/-20,99€/kg
    +/-€6,34
  • Koolzaadolie | Zuiver | Bio
    50 cl
    6,58 €/l
    €3,29
  • Begin met koken

    1. Blancheer de olijven (hou er een paar apart) 5 minuten in ongezouten kokend water. Laat ze uitlekken en verfris ze in koud water. Doe ze in de beker van de staafmixer en mix ze met 20 cl water tot een gladde puree. Schep deze puree in een pannetje. Doe er de room bij en kruid met peper en een mespunt komijn. Laat zachtjes verwarmen zonder te koken.
    2. Snijd de schoongemaakte prei in de lengte in fijne linten. Spoel ze goed en stoom ze gaar in ongeveer 10 minuten.
    3. Kruid de kalfslapjes met peper en zout. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en bak de kalfslapjes op een hoog vuur, 5 minuten aan elke kant. Haal de pan van het vuur en laat het vlees 5 minuten rusten.
    4. Schep een lepel van de olijvenroom op voorverwarmde borden. Leg er een kalfslapje op. Schik er de preislierten bij en sprenkel er wat koolzaadolie over.
    5. Serveer meteen, met bijvoorbeeld gekookte tagliatelle of voorgekookte tarwe (Ebly).
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Suikerarm
    Buiten eten,Student
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • Kalfslapje met room van groene olijven

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Olijven | Groen | Ontpit
    150 gr
    13,33 €/kg
    €2,00
  • Prei | Bussel | Cat1
    1 kg
    1,69 €/kg
    €1,69
  • Escalope | Kalf | Milanees
    +/- 302 gr
    +/-20,99€/kg
    +/-€6,34
  • Koolzaadolie | Zuiver | Bio
    50 cl
    6,58 €/l
    €3,29