Recept zoekresultatenJonge patrijs in crapaudine, gemarineerd met specerijen
Delhaize logo
  • Jonge patrijs in crapaudine, gemarineerd met specerijen

Jonge patrijs in crapaudine, gemarineerd met specerijen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€€

Score

4 op 5
Overig
Hoofdgerecht
Jonge patrijs in crapaudine, gemarineerd met specerijen

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 citroen, in partjes
  • peper, zout
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1/2 koffielepel nootmuskaat
  • 1 mespuntje Cayennepeper
  • 2 teentjes look, fijngehakt
  • 1/2 kl korianderpoeder
  • 1/2 koffielepel kerrie
  • 4 jonge patrijzen (275 g à 300 g elk)
  • 1 koffielepel gember, geraspt
  • citroenschil
  • citroensap

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kruiden | Peper | Zwart | Bollen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    36 gr
    113,61 €/kg
    €4,09
    S2009121808001370000
  • Kruiden | Nootmuskaat | Gemalen
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2015012300014690000
  • Kruiden | Peper | Cayenne
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    30 gr
    98,33 €/kg
    €2,95
    S2009113008000050000
  • Look | Zakje
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    100 gr
    5,90 €/kg
    €0,59
    F1986053100300100000
  • Begin met koken

    1. Marinade met specerijen : meng in een kom de citroenschil, de gember, de look, de kerrie, de Cayennepeper, de koriander, de nootmuskaat, zout, peper en olijfolie. Zet opzij.
    2. Snij met een scherp mes de jonge patrijzen open langs de wervelkolom. Druk ze plat. Leg ze in een rechthoekige schotel.
    3. Smeer de jonge patrijzen met een keukenpenseel in met marinade. Zet de resterende marinade opzij. Zet 10 minuten opzij.
    4. Verwarm de oven voor op 220°.
    5. Schil de citroen tot op het vruchtvlees. Snij in schijfjes.
    6. Smeer de bodem van een schotel in met de resterende olijfolie. Leg op de bodem de schijfjes citroen en leg daarop de platgedrukte patrijzen.
    7. Laat 15 minuten braden in de oven. Smeer de jonge patrijzen indien nodig opnieuw in met marinade. Dek af. Laat nog 15 minuten braden.
    8. Doe er op het einde van de baktijd het citroensap en de resterende marinade bij.

    Kooktip

    • Heel lekker met: in de oven gebakken knolselderstaafjes.
    • Variant: vervang de jonge patrijs door een bosduif.
    • De « plus » inzake voedingswaarde: jonge patrijs is fijn, lekker en vooral licht vlees. Bovendien ligt de verhouding verzadigde vetzuren (het « slechte » vet) heel laag. Op deze manier bereid, is het rijk aan smaak, niet aan calorieën !
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Andere wereldkeuken
    Overig
    Diner
    Herfst,Winter
    Hoofdgerecht
    • Jonge patrijs in crapaudine, gemarineerd met specerijen

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kruiden | Peper | Zwart | Bollen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    36 gr
    113,61 €/kg
    €4,09
    S2009121808001370000
  • Kruiden | Nootmuskaat | Gemalen
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2015012300014690000
  • Kruiden | Peper | Cayenne
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    30 gr
    98,33 €/kg
    €2,95
    S2009113008000050000
  • Look | Zakje
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    100 gr
    5,90 €/kg
    €0,59
    F1986053100300100000