Recept zoekresultatenJonge patrijs in crapaudine, gemarineerd met specerijen
Delhaize logo
  • Jonge patrijs in crapaudine, gemarineerd met specerijen
Jonge patrijs in crapaudine, gemarineerd met specerijen

Jonge patrijs in crapaudine, gemarineerd met specerijen

Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 1 citroen, in partjes
  • citroen (het sap)
  • citroenschil
  • 1 kl gember, geraspt
  • 4 jonge patrijzen (275 g à 300 g elk)
  • 1/2 kl kerrie
  • 1/2 kl korianderpoeder
  • 2 teentjes look, fijngehakt
  • 1 mespunt Cayennepeper
  • 1/2 kl nootmuskaat
  • 3 e.l. olijfolie
  • zout
  • 1 citroen, in partjes
  • citroen (het sap)
  • citroenschil
  • 1 kl gember, geraspt
  • 4 jonge patrijzen (275 g à 300 g elk)
  • 1/2 kl kerrie
  • 1/2 kl korianderpoeder
  • 2 teentjes look, fijngehakt
  • 1 mespunt Cayennepeper
  • 1/2 kl nootmuskaat
  • 3 e.l. olijfolie
  • zout

Begin met koken

1
Marinade met specerijen : meng in een kom de citroenschil, de gember, de look, de kerrie, de Cayennepeper, de koriander, de nootmuskaat, zout, peper en olijfolie. Zet opzij.
2
Snij met een scherp mes de jonge patrijzen open langs de wervelkolom. Druk ze plat. Leg ze in een rechthoekige schotel.
3
Smeer de jonge patrijzen met een keukenpenseel in met marinade. Zet de resterende marinade opzij. Zet 10 minuten opzij.
4
Verwarm de oven voor op 220°.
5
Schil de citroen tot op het vruchtvlees. Snij in schijfjes.
6
Smeer de bodem van een schotel in met de resterende olijfolie. Leg op de bodem de schijfjes citroen en leg daarop de platgedrukte patrijzen.
7
Laat 15 minuten braden in de oven. Smeer de jonge patrijzen indien nodig opnieuw in met marinade. Dek af. Laat nog 15 minuten braden.
8
Doe er op het einde van de baktijd het citroensap en de resterende marinade bij.
1
Marinade met specerijen : meng in een kom de citroenschil, de gember, de look, de kerrie, de Cayennepeper, de koriander, de nootmuskaat, zout, peper en olijfolie. Zet opzij.
2
Snij met een scherp mes de jonge patrijzen open langs de wervelkolom. Druk ze plat. Leg ze in een rechthoekige schotel.
3
Smeer de jonge patrijzen met een keukenpenseel in met marinade. Zet de resterende marinade opzij. Zet 10 minuten opzij.
4
Verwarm de oven voor op 220°.
5
Schil de citroen tot op het vruchtvlees. Snij in schijfjes.
6
Smeer de bodem van een schotel in met de resterende olijfolie. Leg op de bodem de schijfjes citroen en leg daarop de platgedrukte patrijzen.
7
Laat 15 minuten braden in de oven. Smeer de jonge patrijzen indien nodig opnieuw in met marinade. Dek af. Laat nog 15 minuten braden.
8
Doe er op het einde van de baktijd het citroensap en de resterende marinade bij.
Nutritionele informatie
Energie: 393 kcal

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Moederdag,Romantisch diner
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Citroensap | Vitamin C

Limmi

Citroensap | Vitamin C

12 cl

€1,19

Gember | Bio

Delhaize

Gember | Bio

150 gr

Bio

€1,79

Saus | Curry

Devos & Lemmens

Saus | Curry

30 cl

€2,45

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Kruiden | Peper | Cayenne | Gemalen

Delhaize

Kruiden | Peper | Cayenne | Gemalen

40 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,69

Kruiden | Nootmuskaat | Gemalen

365

Kruiden | Nootmuskaat | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,19

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Totaal:
€10,14