Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Hazelnootpasta 400g" van het merk Delhaize Bio niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenIn balsamicoazijn gemarineerde rumsteaks
Delhaize logo
  • In balsamicoazijn gemarineerde rumsteaksA

In balsamicoazijn gemarineerde rumsteaks

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Hoofdgerecht
In balsamicoazijn gemarineerde rumsteaksA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 el balsamicoazijn
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 1 teentje knoflook
  • 6 eetlepels olijfolie
  • peper, zout
  • 2 eetlepels peterselie, gehakt
  • 4 rumsteaks

Begin met koken

Bereidingstijd: 10 min. + 30 min.marineren

  1. Meng in een schaal de azijn, de gehakte knoflook, de peterselie, de oregano, zout en peper. Voeg de olijfolie toe.
  2. Leg de rumsteaks in de marinade, draai ze om zodat ze helemaal bedekt zijn, dek af en laat 30 min. op kamertemperatuur rusten.
  3. Verhit een pan met anti-kleeflaag zonder toevoeging van vetstof. Leg de uitgelekte rumsteaks in de hete pan en bak ze 1 min. 30’ aan elke kant. Verlaag het vuur en laat ze eventueel nog verder bakken, afhankelijk van eigen smaak en de dikte van het vlees.
  4. Leg de rumsteaks op warme borden, doe de rest van de marinade in de pan en roer de aanbaksels los. Giet over de rumsteaks en dien meteen op.
  5. Serveer met een salade met rucola en met krielaardappelen, in de schil gekookt en dan gebakken met rozemarijn en fleur de sel. Je kan de rumsteaks eventueel bestrooien met wat schilfers parmezaan.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 738; energie (kCal): 177; vetten (g): 10,1; verzadigde vetten (g): 1,7; koolhydraten (g): 2,8; suikers (g): 2; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 18,1; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 381,97
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • In balsamicoazijn gemarineerde rumsteaksA