Gestoofde kip met druiven
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€Score
3 op 5Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 4 Porties
- 4 kippenbouten
- 4 sjalot
- 500 g witte druiven
- 4 afgestreken eetlepels bloem
- 5 dl water
- 2 dl witte wijn
- 1 blokje gevogeltebouillon
- 2 el olijfolie
- 25 g boter
- 2 teentjes knoflook
- 4 takjes tijm
- 4 takjes peterselie
- peper en zout
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2009072200238510000
F2015060500309010000
F2019061200039060000
S1991062500095700000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 15 min. + kooktijd 40 min.
- Bak de kippenbouten in de boter en de helft van de olijfolie op een vrij hoog vuur aan beide kanten goudbruin, in een brede stoofpan. Haal ze uit de pan en fruit de gehakte sjalotten 5 min. op een zacht vuurtje in dezelfde pan, met de rest van de olie. Meng vervolgens 1 min. met de geperste teentjes knoflook en de helft van de tijm.
- Bestrooi met bloem en meng gedurende 1 min. Giet er beetje bij beetje en al roerend de witte wijn en het water bij. Voeg het verkruimelde bouillonblokje en de kippenbouten toe. Laat 20 min. zonder deksel sudderen. Voeg de druiven toe en laat nog 20 min. koken.
- Werk af met de rest van de tijm en de gehakte peterselie. Breng verder op smaak en dien warm op, met kroketjes of puree.
Tip: Ook een aanrader met konijnenbouten: superlekker!
Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2009072200238510000
F2015060500309010000
F2019061200039060000
S1991062500095700000
Laad nog 4 producten