Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenGesmoorde kalkoen met sinaasappel
Delhaize logo
  • Gesmoorde kalkoen met sinaasappelA

Gesmoorde kalkoen met sinaasappel

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Gesmoorde kalkoen met sinaasappelA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 600 g wortelen
  • 1 koffielepel geraspte gember
  • 1 el vloeibare honing
  • 2 uien
  • 3 takjes bladpeterselie
  • 3 stengels selder
  • 1 noot boter
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 600 g blokjes kalkoenfilet
  • 5 dl water
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 sinaasappel

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Wortelen
    1 kg
    1,15 €/kg
    €1,15
  • Bio | Gember
    150 gr
    10,33 €/kg
    €1,55
  • Honing | Bloemen
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Droge uien | Verpakt
    2 kg
    0,60 €/kg
    €1,19
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 40 min.

    1. Hak de uien, snij de selder in boogjes, schil en snij de wortelen in schijfjes.
    2. Verwarm de olijfolie en de boter in een stoofpan met dikke bodem. Bak het vlees in 3 minuten goudbruin. Zet opzij.
    3. Fruit de uien in 2 minuten glazig, voeg de selder, de wortelen en de geperste lookteentjes toe. Fruit nog 2 minuten.
    4. Voeg de gember toe, de kalkoenblokjes, een lange sliert van de schil van de sinaasappel (voor 4 porties), het sinaasappelsap, het verkruimelde bouillonblokje en het water.
    5. Breng aan de kook, dek af en laat op middelhoog vuur gedurende 15 minuten sudderen.
    6. Giet tot slot de honing in de pan en meng goed. Laat nog 5 minuten sudderen.
    7. Verdeel de groenten en de kalkoenblokjes over de borden. Lepel de saus erover. Versier met de gehakte bladpeterselie.

    Kooktip

    Lekker met bulgur, quinoa, pasta, volle rijst of in de oven geroosterde pompoen.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 278; energie (kCal): 66; vetten (g): 2,1; verzadigde vetten (g): 0,6; koolhydraten (g): 4,3; suikers (g): 2,8; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 7,8; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 342,94
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Chinees
    Andere
    Overig
    Diner
    Winter
    Hoofdgerecht
    • Gesmoorde kalkoen met sinaasappelA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Wortelen
    1 kg
    1,15 €/kg
    €1,15
  • Bio | Gember
    150 gr
    10,33 €/kg
    €1,55
  • Honing | Bloemen
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Droge uien | Verpakt
    2 kg
    0,60 €/kg
    €1,19