Recept zoekresultatenGesauteerde vegetarische rundsreepjes, rodewijnsaus, shiitakes en uiencompote
Delhaize logo
  • Gesauteerde vegetarische rundsreepjes, rodewijnsaus, shiitakes en uiencompote

Gesauteerde vegetarische rundsreepjes, rodewijnsaus, shiitakes en uiencompote

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Valentijnsdag
Hoofdgerecht
Gesauteerde vegetarische rundsreepjes, rodewijnsaus, shiitakes en uiencompote

Ingrediënten voor 2 Porties

2 Porties
  • 1/2 teentje geplette look (voor de rodewijnsaus)
  • 2 laurierbladeren (voor de rodewijnsaus)
  • zout
  • peper
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 dl room
  • 1 slahart little gem
  • 1 klein bakje shiitakes
  • 1 bussel lente-uitjes
  • 1 kruidentuiltje
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 g gesnipperde uien
  • 160 g vegetarische rundsreepjes
  • 1 eetlepel olijfolie (voor de rodewijnsaus)
  • peterselietakjes (voor de rodewijnsaus)
  • enkele blaadjes little gem sla
  • takjes tijm (voor de rodewijnsaus)
  • 1/2 l groentebouillon (voor de rodewijnsaus)
  • 1/2 l rode wijn (voor de rodewijnsaus)
  • 1 dl cognac (voor de rodewijnsaus)
  • 1/2 dl rodewijnazijn (voor de rodewijnsaus)
  • 1 wortel (voor de rodewijnsaus)
  • 1 ui (voor de rodewijnsaus)
  • 1 selderstengel (voor de rodewijnsaus)

Begin met koken

Bereidingstijd: 60 min.

  1. Fruit de fijngesnipperde uien en teentjes knoflook en het kruidentuiltje in 2 eetlepels olijfolie. Voeg er de room bij en laat inkoken. Mix alles fijn tot een gladde moes.
  2. Snijd de lente-uitjes in stukken. Snijd de shiitakes in 4 en bak ze aan in 1 eetlepel olijfolie. Voeg er eerst de rundsreepjes en dan de uien bij. Bak alles kort op een hoog vuur en voeg zout en peper toe.
  3. SAUS: Warm de olie op en bak er de fijngesneden groenten in, voeg er tijm, laurier en de peterselietakjes bij. Blus met de rodewijnazijn en laat inkoken. Voeg de cognac toe en laat opnieuw inkoken. Doe de rode wijn erbij en laat half inkoken. Voeg de bouillon toe en laat twee uur op een zacht vuurtje staan. Filter de saus en laat eventueel nog verder inkoken. Serveer de rundsreepjes met de uiencompote, de rodewijnsaus en enkele blaadjes ijsbergsla.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Vegetarisch
Valentijnsdag
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Gesauteerde vegetarische rundsreepjes, rodewijnsaus, shiitakes en uiencompote