Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenGesauteerde spinazie met gebakken look
Delhaize logo
  • Gesauteerde spinazie met gebakken lookA

Gesauteerde spinazie met gebakken look

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Overig
Hoofdgerecht
Gesauteerde spinazie met gebakken lookA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 kg spinazie
  • 8 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels biosojasaus
  • 1 eetlepel geroosterde sesamolie
  • 1/2 koffielepel cayennepeper
  • 1 glas frituurolie

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min.

  1. Snijd de look in fijne plakjes. Verhit de frituurolie in een pan en doe er de lookschijfjes in. Laat ze op een zacht vuurtje bakken en blijf ze omdraaien tot ze goudbruin en knapperig zijn. Laat uitlekken en leg op keukenpapier.
  2. Verhit de olijfolie in een sauteerpan of wok en doe de spinazie erin. Roerbak vijf minuten op een hoog vuur. Voeg de cayennepeper en de sojasaus toe en laat nog twee minuten bakken. Haal van het vuur en voeg de geroosterde sesamolie toe.
  3. Strooi de gebakken lookschijfjes over het gerecht en dien onmiddellijk op.

Kooktip

Deze spinazie is ook zeer lekker met kippenwit of gegrilde fotu.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 430; energie (kCal): 104; vetten (g): 9,8; verzadigde vetten (g): 1,1; koolhydraten (g): 2; suikers (g): 1,5; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 2,1; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 280,38
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Vegetarisch
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Gesauteerde spinazie met gebakken lookA