Recept zoekresultatenGepocheerde peren met kruiden en Luikse siroop
Delhaize logo
  • Gepocheerde peren met kruiden en Luikse siroop

Gepocheerde peren met kruiden en Luikse siroop

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Overig
Dessert
Gepocheerde peren met kruiden en Luikse siroop

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1/2 citroen
  • 4 stevige Conférenceperen
  • 2 sterretjes steranijs
  • 1 kaneelstokje
  • 1 vanillestokje
  • 3 bollen zwarte peper
  • 200 g fijne suiker
  • 4 eetlepels echte Luikse siroop van peren en appelen
  • vanille-ijs en droge koekjes voor de afwerking

Begin met koken

Bereidingstijd: 10 min.

  1. Schil de peren en wrijf ze in met de halve citroen. Doe ze in een pot met de suiker, steranijs, kaneel, vanillestokje (in twee gespleten in de lengte) en peperbolletjes. Bedek volledig met koud water en kook gedurende 1 uur op een heel zacht vuurtje met het deksel op de pot. Schep het schuim er regelmatig af. Prik voorzichtig in de peren om te controleren of ze gaar zijn.
  2. Doe de Luikse siroop en 4 eetlepels kookvocht van de peren in een kleine pot. Warm zachtjes op om de siroop een beetje te verdunnen.
  3. Op het bord: serveer de peren op kamertemperatuur met een bolletje vanille-ijs. Overgiet het geheel met de warme Luikse siroop. Dien op met een koekje.

Kooktip

Een recept dat bereid kan worden met nog niet volledig rijpe peren. Ze kunnen garen tijdens het koken, maar toch in zijn geheel blijven. Dit recept is enkel in evenwicht als het bereid wordt met echte Luikse siroop die een mooie zuurheid heeft.

Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Overig
Overig
Alle seizoenen
Dessert
  • Gepocheerde peren met kruiden en Luikse siroop