Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Productterugroeping:« VEGAN GIRASOLI SPINAZIE 250G »Lees meer >

Recept zoekresultatenGepocheerde peren met kruiden en Luikse siroop
Delhaize logo
  • Gepocheerde peren met kruiden en Luikse siroop
Gepocheerde peren met kruiden en Luikse siroop

Gepocheerde peren met kruiden en Luikse siroop

Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 1/2 citroen
  • 4 stevige Conférenceperen
  • 2 sterretjes steranijs
  • 1 stokje kaneel
  • 1 stokje vanille
  • 3 bollen zwarte peper
  • 200 g kristalsuiker
  • 4 el echte Luikse siroop van peren en appelen
  • vanille-ijs en droge koekjes voor de afwerking
  • 1/2 citroen
  • 4 stevige Conférenceperen
  • 2 sterretjes steranijs
  • 1 stokje kaneel
  • 1 stokje vanille
  • 3 bollen zwarte peper
  • 200 g kristalsuiker
  • 4 el echte Luikse siroop van peren en appelen
  • vanille-ijs en droge koekjes voor de afwerking

Begin met koken

: 10 min
1
Schil de peren en wrijf ze in met de halve citroen. Doe ze in een pot met de suiker, steranijs, kaneel, vanillestokje (in twee gespleten in de lengte) en peperbolletjes. Bedek volledig met koud water en kook gedurende 1 u op een heel zacht vuurtje met het deksel op de pot. Schep het schuim er regelmatig af. Prik voorzichtig in de peren om te controleren of ze gaar zijn.
2
Doe de Luikse siroop en 4 el kookvocht van de peren in een kleine pot. Warm zachtjes op om de siroop een beetje te verdunnen.
3
Op het bord: serveer de peren op kamertemperatuur met een bolletje vanille-ijs. Overgiet het geheel met de warme Luikse siroop. Dien op met een koekje.
1
Schil de peren en wrijf ze in met de halve citroen. Doe ze in een pot met de suiker, steranijs, kaneel, vanillestokje (in twee gespleten in de lengte) en peperbolletjes. Bedek volledig met koud water en kook gedurende 1 u op een heel zacht vuurtje met het deksel op de pot. Schep het schuim er regelmatig af. Prik voorzichtig in de peren om te controleren of ze gaar zijn.
2
Doe de Luikse siroop en 4 el kookvocht van de peren in een kleine pot. Warm zachtjes op om de siroop een beetje te verdunnen.
3
Op het bord: serveer de peren op kamertemperatuur met een bolletje vanille-ijs. Overgiet het geheel met de warme Luikse siroop. Dien op met een koekje.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegan
Overig
Herfst,Winter
Dessert

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Nashipeer

Delhaize

Nashipeer

1 st

€1,69

Vanille | Stokje

Santa Maria

Vanille | Stokje

1 st

€9,19

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Suiker | Vervanger

Zusto

Suiker | Vervanger

300 gr

€4,29

Vanille | Roomijs

365

Vanille | Roomijs

2 l

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,19

Totaal:
€19,30