Recept zoekresultatenGemakkelijke grijzegarnalenbouillabaisse
Delhaize logo
  • Gemakkelijke grijzegarnalenbouillabaisse

Gemakkelijke grijzegarnalenbouillabaisse

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Voorgerecht
Gemakkelijke grijzegarnalenbouillabaisse

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 1/2 bussel bladpeterselie
  • peper en zout
  • Espelettepeper
  • 4 el olijfolie
  • 3 el tomatenconcentraat
  • 6 dl visfond
  • 2 dl zure room Isigny
  • 1 takje rozemarijn
  • 1/4 bussel tijm
  • 250 g hele grijze garnalen
  • 1/2 citroen
  • 800 g gepelde tomatenblokjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • 300 g knolselder
  • 1 venkel
  • 200 g gepelde grijze garnalen

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Gekookte grijze garnalen | Noordzee
    200 gr
    49,95 €/kg
    €9,99
    F2015061100291400000
  • Grijze garnalen|Noordzee|Gekookt-Gepeld
    100 gr
    64,90 €/kg
    €6,49
    F2009011500299510000
  • Venkel
    500 gr
    3,38 €/kg
    €1,69
    F2021012600075630000
  • Tomaten | Gepeld | Blokjes
    3 x 400 gr
    2,73 €/kg
    €3,27
    S2001020100117290000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min. + 40 min. kooktijd

    1. Snijd de venkel en de geschilde knolselder in blokjes. Hak de uien.
    2. Fruit de hele grijze garnalen op een heel hoog vuur in een kookpot met de hete olijfolie, tot ze mooi kleuren. Giet er 1,5 l water bij, de visfond en meng. Voeg de gepelde tomatenblokjes toe, samen met het tomatenconcentraat, de gesneden groenten, de gepelde hele teentjes knoflook, de peterselie, de tijm en de rozemarijn. Breng aan de kook en laat 40 min. pruttelen.
    3. Haal de tijm en de rozemarijn uit de soep. Mix ze fijn (liefst met een goede blender), giet ze door een puntzeef en druk goed aan om er zoveel mogelijk soep uit te persen. Voeg naar eigen smaak citroensap en Espelettepeper toe.
    4. Dien heel warm op. Werk de borden af met grijze garnalen en een toef zure room.

    Tip: Boost je soep: besprenkel de hele garnalen met een scheutje cognac, laat even inkoken en voeg dan het water toe.

    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Frans
    Voorgerecht
    • Gemakkelijke grijzegarnalenbouillabaisse

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Gekookte grijze garnalen | Noordzee
    200 gr
    49,95 €/kg
    €9,99
    F2015061100291400000
  • Grijze garnalen|Noordzee|Gekookt-Gepeld
    100 gr
    64,90 €/kg
    €6,49
    F2009011500299510000
  • Venkel
    500 gr
    3,38 €/kg
    €1,69
    F2021012600075630000
  • Tomaten | Gepeld | Blokjes
    3 x 400 gr
    2,73 €/kg
    €3,27
    S2001020100117290000