Recept zoekresultatenGebakken sint-jakobsvruchten met mangosaus
Delhaize logo
  • Gebakken sint-jakobsvruchten met mangosaus

Gebakken sint-jakobsvruchten met mangosaus

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Andere
Valentijnsdag
Lunch
Gebakken sint-jakobsvruchten met mangosaus

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 koffielepels Aziatische chilisaus
  • 2 sjalotten, fijngehakt
  • 12 sint-jakobsvruchten
  • 1/2 koffielepel sesamolie
  • sap van 1 limoen
  • 1 koffielepel olijfolie
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels mirin (Japanse rijstazijn)
  • 1 mango, schoongemaakt, in blokjes gesneden
  • 1 koffielepel look, fijngehakt
  • 1 eetlepel gember, geraspt
  • fleur de sel, peper
  • takje munt

Begin met koken

  1. Verhit de olie in een steelpannetje, samen met de sjalotten, de gember en de gehakte look. Laat 2 minuten fruiten totdat de sjalotten glazig zijn.
  2. Giet in de kom van een blender. Doe de sesamolie, de mirin, de chilisaus en de mango erbij. Mix tot puree. Doe er zout en peper bij. Doe de limoen erbij. Mix. Zet in de koelkast.
  3. Verhit de resterende olie in een bakpan met antikleeflaag.
  4. Maak kruisvormige insnijdingen in de sint-jakobsvruchten.
  5. Braad ze gedurende 1 minuut snel aan langs beide zijden.
  6. Verdeel de sint-jakobsvruchten over de borden. Bestrooi met fleur de sel en peper. Overgiet met de mangosaus. Versier met takjes munt.

Kooktip

Smaakt heerlijk bij:
Basmatirijst met citroenkruid of bij rijstnoedels.

Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Valentijnsdag
Diner
Alle seizoenen
Lunch
  • Gebakken sint-jakobsvruchten met mangosaus