Recept zoekresultatenFruitgelei van frambozen en rode bessen
Delhaize logo
  • Fruitgelei van frambozen en rode bessenA

Fruitgelei van frambozen en rode bessen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Lactose vrij
Overig
Snack
Fruitgelei van frambozen en rode bessenA

Ingrediënten voor 1 Porties

1 Porties
  • 200 g frambozen
  • 50 g frambozen (garnituur)
  • 50 g rode bessen (garnituur)
  • 100 g rode bessen
  • 1/2 zakje agar-agar

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min + ± 4 u opstijftijd

  1. Maak een puree van de frambozen en rode bessen in de blender. Voeg naar smaak suiker toe. Haal door de zeefdoek.
  2. Giet de puree in een steelpannetje met de agar-agar en breng aan de kook. Haal na 2 min van het vuur.
  3. Bekleed een ondiepe bakvorm met bakpapier en verdeel er de frambozen en rode bessen in (voor de decoratie). Stort de puree uit in de vorm en laat ± 4 u opstijven op kamertemperatuur.
  4. Snijd blokjes van de gelei.

Kooktip

  • Dit recept kun je maken met elk stuk fruit. Steek dus gerust wat variatie in je smulplezier, maar reken altijd 1 zakje agar-agar per 2,5 dl fruitpuree.
  • 1 portie = ± 200 g gelei.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 184; energie (kCal): 44; vetten (g): 0,3; verzadigde vetten (g): 0; koolhydraten (g): 4,9; suikers (g): 4,5; vezels (g): 6,7; eiwitten (g): 1,2; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 171,16
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Lactose vrij
Overig
Dessert
Andere
Snack
  • Fruitgelei van frambozen en rode bessenA