Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Hazelnootpasta 400g" van het merk Delhaize Bio niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenForelfilets in papillot met chermoula
Delhaize logo
  • Forelfilets in papillot met chermoulaA

Forelfilets in papillot met chermoula

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 60 min.

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Barbecue
Hoofdgerecht
Forelfilets in papillot met chermoulaA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 grote puntpaprika’s
  • 1 bussel bladpeterselie (voor de chermoula)
  • 1,5 dl olijfolie (voor de chermoula)
  • 25 g parmigiano (voor de chermoula)
  • 25 g bruine amandelen (voor de chermoula)
  • 1 kleine biocitroen (voor de chermoula)
  • peper en zout
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 250 g krieltjes
  • 1 biocitroen
  • 1 grote rode ui
  • 8 forelfilets
  • 1 bussel koriander (voor de chermoula)
  • 10 takjes munt (voor de chermoula)
  • 1 teentje knoflook (voor de chermoula)
  • 1 el komijnpoeder (voor de chermoula)
  • 1 kl curry (voor de chermoula)
  • 1 kl gebroken pilipili (voor de chermoula)
  • Peper en zout (voor de chermoula)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Munt | Vers | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Rode uien | Netje
    400 gr
    3,38 €/kg
    €1,35
  • Forel | Filet | Gerookt
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Kruiden | Komijn | Gemalen
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min. + 15 min. kooktijd

    1. Kook de krieltjes ± 10 min. in kokend water of stoom ze. Snipper de ontpitte paprika’s en de rode ui fijn. Fruit ze 5 min. op een zacht vuurtje, in een braadpan met de olijfolie en het geperste teentje knoflook. Kruid met peper en zout.
    2. Maak de chermoula: rasp de zeste van de citroen fijn en pers het sap. Kort de steeltjes van de bladpeterselie een beetje in en pers het teentje knoflook. Mix de zeste, het citroensap, de amandelen, de parmigiano, de knoflook, de olijfolie, de muntblaadjes, de koriander, de bladpeterselie (kort de stengels een beetje in), de komijn, de curry, de pilipili, peper en zout in de beker van de hakmolen of de mixer tot een homogene saus.
    3. Bedek 4 vierkantjes aluminiumpapier met 4 vierkantjes bakpapier. Verdeel er de gehalveerde krieltjes en de groenten over. Schik er de forelfilets bovenop, giet er chermoula over en vouw de papillotten hermetisch dicht.
    4. Bak ± 15 min. op de barbecue (controleer goed). Het vuur mag niet te warm zijn, dus leg de papillotten liefst aan de zijkanten van de barbecue en/of zet het rooster op de hoogste stand.
    5. Serveer de papillotten met citroenpartjes en geef er een tomaten- en/of wortelslaatje met koriander bij.

    Tip: De combinatie aluminiumpapier en bakpapier is ideaal voor papillotten op de barbecue: ze zijn stevig, lekken niet, branden niet aan en de inhoud komt niet in contact met het aluminium.

    Nutritionele informatie

    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Barbecue
    Hoofdgerecht
    • Forelfilets in papillot met chermoulaA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Munt | Vers | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Rode uien | Netje
    400 gr
    3,38 €/kg
    €1,35
  • Forel | Filet | Gerookt
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Kruiden | Komijn | Gemalen
    Dit product is niet meer beschikbaar