Recept zoekresultatenFettuccine met walnoten en gorgonzola
Delhaize logo
  • Fettuccine met walnoten en gorgonzolaB

Fettuccine met walnoten en gorgonzola

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Vegetarisch
Student
Pasta
Fettuccine met walnoten en gorgonzolaB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 350 g fettuccine
  • 200 g Gorgonzola
  • 25 cl lichte verse room
  • peterselie
  • 100 g walnoten

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Fettucine | Basilico
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Schimmelkaas | Gorgonzola | AOC | Blok
    200 gr
    15,25 €/kg
    €3,05
  • Room 20%
    20 cl
    4,90 €/l
    €0,98
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    1 st
    1,29 €/st
    €1,29
  • Begin met koken

    1. Kook de fettuccine beetgaar in licht gezouten, kokend water.
    2. Giet ondertussen de room in een steelpan, voeg de in stukjes gesneden gorgonzola toe en verwarm, af en toe roerend, op zacht vuur tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout.
    3. Hak ondertussen de walnoten grof en laat ze lichtjes roosteren in een antikleefpan zonder toevoeging van vetstof.
    4. Meng de uitgelekte deegwaren met de saus. Voeg de noten toe en de gehakte peterselie, meng even en serveer meteen met geraspte parmezaan.

    Kooktip

    Ook lekker met geroosterde pijnboompitten in plaats van walnoten.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 734; energie (kCal): 176; vetten (g): 9,9; verzadigde vetten (g): 4,1; koolhydraten (g): 14,3; suikers (g): 1,2; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 7; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 648,03
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Vegetarisch
    Student
    Diner
    Herfst,Winter
    Pasta
    • Fettuccine met walnoten en gorgonzolaB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Fettucine | Basilico
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Schimmelkaas | Gorgonzola | AOC | Blok
    200 gr
    15,25 €/kg
    €3,05
  • Room 20%
    20 cl
    4,90 €/l
    €0,98
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    1 st
    1,29 €/st
    €1,29