Recept zoekresultatenChiapudding met vruchten
Delhaize logo
  • Chiapudding met vruchtenA

Chiapudding met vruchten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Tussendoortje
Chiapudding met vruchtenA

Ingrediënten voor 2 Porties

2 Porties
  • 100 g frambozen
  • 50 g blauwe bessen
  • 1 banaan
  • 2 takjes munt
  • 1 limoen (voor de pudding)
  • 1 el ahornstroop (voor de pudding)
  • 3 el chiazaadjes (voor de pudding)
  • 1,5 dl kokosmelk (of een andere plantaardige drink) (voor de pudding)
  • 20 g gepofte quinoa
  • 300 g Alpro Soya ‘Go On Nature’
  • 2 el honing (optioneel)

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min + 35 min rusttijd

  1. Maak de pudding: rasp een beetje limoenzeste fijn (½ kl). Voeg de rest van de ingrediënten toe, meng en laat 5 min rusten.
  2. Meng opnieuw en laat minstens 30 min in de koelkast rusten.
  3. Verdeel de pudding over 2 grote glazen en voeg achtereenvolgens de garnituur toe: enkele vruchten, schijfjes banaan, de Alpro Soya, gepofte quinoa en de rest van de vruchten. Besprenkel eventueel met nog wat honing, werk af met munt en dien op.

Kooktip

Gebruik enkel plantaardige ingrediënten, zoals kokosmelk, voor een heerlijk veganfriendly ontbijtje.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 500; energie (kCal): 120; vetten (g): 5,6; verzadigde vetten (g): 3; koolhydraten (g): 12,1; suikers (g): 8,3; vezels (g): 4; eiwitten (g): 3,7; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 540,6
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Ontbijt
Tussendoortje
  • Chiapudding met vruchtenA