Recept zoekresultatenCheesecake met vanille, speculaas en frambozencoulis
Delhaize logo
  • Cheesecake met vanille, speculaas en frambozencoulisD

Cheesecake met vanille, speculaas en frambozencoulis

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Andere
Kerst,Communie
Dessert
Cheesecake met vanille, speculaas en frambozencoulisD

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 50 g boter
  • frambozencoulis
  • 5 kleine eieren (« M »)
  • 150 g griessuiker
  • 2 potjes ricotta (500 g)
  • 200 g Speculaas
  • 2 koffielepels vanille-aroma

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Coulis | Framboos | 80% fruit
    250 gr
    17,00 €/kg
    €4,25
  • Eieren | Bruine | Medium
    4 st
    0,34 €/st
    €1,37
  • Suiker | Fijn | Kristal
    1 kg
    0,53 €/kg
    €0,53
  • Ricotta | Classico
    250 gr
    4,20 €/kg
    €1,05
  • Begin met koken

    1. Verwarm de oven voor op th. 5 – 150°C.
    2. Bekleed de bodem van een ronde, diepe taartvorm met bakpapier en smeer de rand lichtjes in met boter.
    3. Verkruimel de speculaas en voeg de gesmolten boter toe; meng goed.
    4. Druk het speculaasmengsel met de rug van een lepel op de bodem van de vorm.
    5. Meng de ricottakaas en de suiker met de garde, voeg de eieren en het vanillearoma toe.
    6. Meng goed en giet in de vorm.
    7. Bak 50 min. in de oven, maar laat de cheesecake nog 10 min. in de uitgeschakelde oven staan.
    8. Laat volledig afkoelen, dek af en zet enkele uren in de koelkast.
    9. Haal uit de vorm en serveer koel met de frambozencoulis.

    Kooktip

    • Maak 'm liefst een dag op voorhand
    • Speculaas verkruimelen gaat gemakkelijk in de hakmolen of in een gesloten diepvrieszak waar je met een pollepel op klopt.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1098; energie (kCal): 263; vetten (g): 15,1; verzadigde vetten (g): 8,8; koolhydraten (g): 25,2; suikers (g): 20; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): 6,5; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 428,95
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Kerst,Communie
    Overig
    Zomer
    Dessert
    • Cheesecake met vanille, speculaas en frambozencoulisD

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Coulis | Framboos | 80% fruit
    250 gr
    17,00 €/kg
    €4,25
  • Eieren | Bruine | Medium
    4 st
    0,34 €/st
    €1,37
  • Suiker | Fijn | Kristal
    1 kg
    0,53 €/kg
    €0,53
  • Ricotta | Classico
    250 gr
    4,20 €/kg
    €1,05