Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenCheesecake met limoen en exotische coulis
Delhaize logo
  • Cheesecake met limoen en exotische coulisC

Cheesecake met limoen en exotische coulis

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Pasen
Dessert
Cheesecake met limoen en exotische coulisC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 80 g boter
  • 1 rijpe mango
  • 2 eetlepels rietsuikersiroop
  • 600 g ricottakaas
  • 3 passievruchten
  • 3 limoenen
  • 1 pakje koekjes met kokosnoot « Rachel » LU (180 g)
  • 200 g griessuiker
  • 6 eieren
  • boter voor de vorm

Begin met koken

  1. Verwarm de oven voor op th. 5 – 150°C.
  2. Bekleed een springvorm met bakpapier en bestrijk de rand met boter.
  3. Verkruimel de koekjes (steek ze in een diepvrieszakje en klop er met een pollepel op of maal ze in de hakmolen).
  4. Voeg de gesmolten boter toe en meng.
  5. Schep in de vorm en druk goed aan om een stevige taartbodem te bekomen.
  6. Zet in de koelkast.
  7. Rasp de schil van de limoenen en pers ze uit.
  8. Doe de fijngeraspte schil en het sap in een kom en voeg de eieren, de suiker en de ricottakaas toe.
  9. Roer glad met een klopper.
  10. Giet in de vorm en bak 1 uur in de oven.
  11. Laat volledig afkoelen en vervolgens enkele uren rusten in de koelkast.
  12. Snij het mangovlees in blokjes en schep in de mixerbeker.
  13. Doe het vruchtvlees van de passievruchten in een zeef boven de beker en roer zodat het maximum aan sap vrijkomt.
  14. Voeg de suikersiroop toe en mix tot coulis. Bewaar in de koelkast. Haal de cheesecake uit de vorm en serveer koud met de exotische coulis.

Kooktip

  • Om de cheesecake uit de vorm te halen beweeg je met een mes langs de rand van de vorm. Leg eerst bakpapier op de taart en dan een omgekeerd bord. Hou vorm en bord vast en draai om. Neem de vorm en het papier dat aan de bodem kleeft weg en leg de serveerschotel omgekeerd op de taart. Draai opnieuw alles om.
  • Variant: ook lekker met een coulis van ananas: hiervoor mix je de schijven en een deel van de siroop van een groot blik ananas. 

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 864; energie (kCal): 207; vetten (g): 10,5; verzadigde vetten (g): 6,4; koolhydraten (g): 22,5; suikers (g): 17; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 5,6; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 951,79
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Pasen
Overig
Alle seizoenen
Dessert
  • Cheesecake met limoen en exotische coulisC