Recept zoekresultatenCaponata met garnalen
Delhaize logo
  • Caponata met garnalenA

Caponata met garnalen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Caponata met garnalenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 aubergines
  • 2 stengels groene selder
  • 300 g roze garnalen (gekookt)
  • 40 g pijnboompitten
  • peper, zout
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 60 g ontpitte groene olijven
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 400 g gepelde tomaten in blokjes (in blik)
  • 1 ui
  • 1 koffielepel fijne kristalsuiker
  • 2 eetlepels witte azijn

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Aubergine | 1Stuk
    1 st
    0,99 €/st
    €0,99
  • Groene selder | Verpakt per stuk | Cat1
    €1
    1 st
    1,05 €/st€1,05
    1,00 €/st
    €1,00
  • Gekookte Garnalen  300g
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Pijnboompitten
    90 gr
    90,56 €/kg
    €8,15
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min. + 2 u koeling

    1. Snij de aubergines en de paprika’s in blokjes, hak de ui en snij de selder fijn. Doe de olijfolie in een grote, hoge pan en bak alles 10 minuten al roerend op middelhoog vuur.
    2. Voeg de tomaten toe, de olijven, de kappertjes, de azijn, de suiker, peper en zout. Meng, dek af en laat 20 minuten sudderen op zacht vuur.
    3. Roer er de garnalen onder, laat afkoelen en bewaar dan minstens 2 uur in de koelkast.
    4. Serveer koel met brood. Heel lekker als lunch- of antipastigerecht.

    Kooktip

    • Lekker met: Ciabatta.
    • Variant: Vergeet de garnalen en omkader deze zuiderse specialiteit met een assortiment van Italiaanse vleeswaren.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 378; energie (kCal): 91; vetten (g): 5,8; verzadigde vetten (g): 0,7; koolhydraten (g): 3,9; suikers (g): 2,7; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 4,9; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 400,22
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Italiaans
    Andere
    Overig
    Lunch
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • Caponata met garnalenA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Aubergine | 1Stuk
    1 st
    0,99 €/st
    €0,99
  • Groene selder | Verpakt per stuk | Cat1
    €1
    1 st
    1,05 €/st€1,05
    1,00 €/st
    €1,00
  • Gekookte Garnalen  300g
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Pijnboompitten
    90 gr
    90,56 €/kg
    €8,15