Cacaopatatjes
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€Score
5 op 5Andere
Carnaval,Kids,Terug naar school,Sinterklaas
Snack
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 24 Porties
- 2 eetlepels amandelmelksiroop
- cacaopoeder
- 100 g amandelpoeder
- 200 g lichte cake natuur
- 100 g ultrafijne griessuiker
- 50 g zachte boter
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2010100500073390000
S2004011908020170000
F2015073000821400000
S1981022600151010000
Laad nog 1 producten
Begin met koken
- Breek de cake in kruimeltjes boven een kom.
- Voeg de gemalen amandelen toe, de suiker, de siroop en de zachte boter.
- Kneed alles met een soepele spatel tot een glad deeg.
- Spoel je handen met koud water, neem stukjes deeg af en rol tot bolletjes. Leg ze achtereenvolgens op een groot bord.
- Giet cacaopoeder in een diep bord, leg er enkele bolletjes in en draai met het bord zodat ze al rollend bedekt worden met de cacao.
- Leg de cacaopatatjes dan op het grote bord en doe hetzelfde met de overige bolletjes.
- Plaats de patatjes minstens 1 uur in de koelkast en rol ze dan terug in cacaopoeder.
- Serveer ze in een mooie schaal.
Kooktip
- Kook altijd onder toezicht van een volwassene.
- Je kan de amandelmelksiroop vervangen door rietsuikersiroop gemengd met 1 koffielepel amandelaroma.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Andere
Carnaval,Kids,Terug naar school,Sinterklaas
Overig
Alle seizoenen
Snack
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2010100500073390000
S2004011908020170000
F2015073000821400000
S1981022600151010000
Laad nog 1 producten