Recept zoekresultatenBoekweitpannenkoeken met guacamole
Delhaize logo
  • Boekweitpannenkoeken met guacamole
    A
Boekweitpannenkoeken met guacamoleA

Boekweitpannenkoeken met guacamole

Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 1 trait arachideolie
  • 125 g boekweitbloem
  • 2 el gehakte koriander
  • 20 g gist
  • 1 kl limoensap
  • 1/2 l melk
  • 125 g tarwebloem
  • 1/2 kl zout
  • 1 trait arachideolie
  • 125 g boekweitbloem
  • 2 el gehakte koriander
  • 20 g gist
  • 1 kl limoensap
  • 1/2 l melk
  • 125 g tarwebloem
  • 1/2 kl zout

Begin met koken

: 30 min
1
Verwarm de melk lauw. Los de gist op in een ½ kopje van de lauwe melk.
2
Meng de tarwebloem met de boekweitbloem. Maak een putje in het midden en giet hierin de melk waarin de gist werd opgelost, het zout en de eieren. Meng voorzichtig. Voeg de rest van de melk toe en mix om een glad deeg te bekomen. Dek het deeg af en laat het rusten op een warme plek, gedurende ongeveer 1 u.
3
Snijd de avocado’s in twee, haal de steen eruit en pel ze. Plet het vruchtvlees met een vork en meng met de gesnipperde ui, de koriander, het limoensap en de tomaat. Kruid bij met peper en zout.
4
Verwarm in de pan een streepje arachideolie en bak de pannenkoek goudgeel aan beide kanten.
5
Serveer hem gegarneerd met de guacamole, de maïs en de geraspte manchego. Vergezel van een salade van Romeinse sla.
1
Verwarm de melk lauw. Los de gist op in een ½ kopje van de lauwe melk.
2
Meng de tarwebloem met de boekweitbloem. Maak een putje in het midden en giet hierin de melk waarin de gist werd opgelost, het zout en de eieren. Meng voorzichtig. Voeg de rest van de melk toe en mix om een glad deeg te bekomen. Dek het deeg af en laat het rusten op een warme plek, gedurende ongeveer 1 u.
3
Snijd de avocado’s in twee, haal de steen eruit en pel ze. Plet het vruchtvlees met een vork en meng met de gesnipperde ui, de koriander, het limoensap en de tomaat. Kruid bij met peper en zout.
4
Verwarm in de pan een streepje arachideolie en bak de pannenkoek goudgeel aan beide kanten.
5
Serveer hem gegarneerd met de guacamole, de maïs en de geraspte manchego. Vergezel van een salade van Romeinse sla.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 575; energie (kCal): 138; vetten (g): 6,5; verzadigde vetten (g): 1,5; koolhydraten (g): 14,3; suikers (g): 3; vezels (g): 2,2; eiwitten (g): 4,8; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 623,21
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 575; energie (kCal): 138; vetten (g): 6,5; verzadigde vetten (g): 1,5; koolhydraten (g): 14,3; suikers (g): 3; vezels (g): 2,2; eiwitten (g): 4,8; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 623,21
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Vegetarisch
Brunch,Lichtmis
Brunch
Lente
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Olie | Arachide

Delhaize

Olie | Arachide

1 l

Kleine Leeuw, kleine prijs

€3,19

Bloem | Boekweitmeel | Bio

Delhaize

Bloem | Boekweitmeel | Bio

1 kg

Bio

€5,99

Koriander | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Koriander | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Gist droog

Dr. oetker

Gist droog

4 x 7 gr

€2,89

Limoen | 1 st

Delhaize

Limoen | 1 st

1 st

€0,59

Karnemelk | Bio

Delhaize

Karnemelk | Bio

1 l

Bio

€1,89

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,49

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
€17,04