Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenBahiaanse kippenreepjes
Delhaize logo
  • Bahiaanse kippenreepjesA

Bahiaanse kippenreepjes

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Andere
Valentijnsdag
Sauzen en specerijen
Bahiaanse kippenreepjesA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • fijngehakte verse koriander
  • 1/2 ui
  • 1/2 vers pepertje
  • peper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 partje limoen bio
  • 20 cl kokosmelk
  • 350 g kipfilet
  • 60 g geroosterde pinda’s
  • 200 g gepelde tomaten in blokjes (in blik)
  • 1 cm verse gember
  • 10 cl water
  • 1 koffielepel pinda's, fijngehakt
  • 1/2 limoen (het sap)

Begin met koken

  1. Stoof de fijngehakte ui op een zacht vuur in een grote sauspan met de helft van de olijfolie.
  2. Voeg na 2 min. het in plakjes gesneden pepertje toe en de geraspte gember.
  3. Meng 2 min.
  4. Voeg dan de tomaten toe, de pinda's en de kokosmelk.
  5. Dek af en laat 10 min. sudderen op een heel zacht vuur.
  6. Snij ondertussen de kip in reepjes en bak op vrij hoog vuur in een braadpan met de andere helft van de olijfolie en roer regelmatig.
  7. Giet het limoensap in de steelpan bij de saus.
  8. Mix fijn tot de saus glad is.
  9. Voeg naar smaak het water toe zodat de saus dunner wordt.
  10. Doe er de kip bij en laat nog 10 min. stoven.
  11. Kruid met zout en peper en werk af met koriander.
  12. Dien warm op, bestrooid met de gehakte pinda's en versierd met een schijfje limoen.
  13. Geef er witte rijst bij.

Kooktip

  • Zoals alle stoofschotels met tomaat, zal ook deze opgewarmd nog lekkerder zijn; aarzel dus niet om dit gerecht vooraf te bereiden.
  • Alternatief: Vervang de helft van de kip door scampi's, een ongewone combinatie voor ons, maar heel courant in Zuid-Amerika.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 583; energie (kCal): 140; vetten (g): 9,6; verzadigde vetten (g): 4; koolhydraten (g): 3,3; suikers (g): 1,8; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 10; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 365,96
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Valentijnsdag
Diner
Alle seizoenen
Sauzen en specerijen
  • Bahiaanse kippenreepjesA