BlogpaginaBeter levenBeweging en recepten
#HalloGoebezigers
Better Living

Boost je energie met Delhaize: gezonde voeding, sporttips en recepten

Bij Delhaize geloven we in de kracht van voeding om jouw prestaties naar een hoger niveau te tillen. Of je nu een beginnende sporter bent of een doorgewinterde atleet, we hebben voor elk wat wils. Ontdek op deze pagina hoe gezonde voeding, praktische sporttips en smakelijke recepten hand in hand gaan om jouw actieve levensstijl te ondersteunen. Laat je motiveren en geef je energiepijl een boost dankzij onze gezonde tips.

Ready, set, go! Loop- & wandelevents om samen met Delhaize naar uit te kijken

Het aftellen is begonnen. In april & mei is Delhaize weer aanwezig als trotse sponsor op de 15 km van Luik, de ELLE run, de 10 miles en de 20 km door Brussel. Het moment om onze wandel- of loopschoenen af te stoffen en weer een nieuw sportief doel te stellen. Delhaize én sportpartner Decathlon geven sportieve tips & tricks om beter te eten en te bewegen.

Geen tijd om te koken? Ontdek de gezonde gerechten van Foodmaker.

6 loop-en wandeltips van Decathlon

Op zoek naar een trainingsschema? Download de gratis Decathlon Coach app met extra tips en handige loop-en wandelschema's op jouw maat.

Stretchen is een vast onderdeel van je looptraining. Het risico op blessures verkleint enorm, want rekoefeningen maken je spieren elastisch.

Wist je dat wandelen, joggen en pilates een gouden combo is om je ademhaling én de verschillende spieren in je lichaam te trainen

Klaar om te starten? Haal energie uit een laatste kleine snack, zoals een rijpe banaan, een sportreep of zelfgemaakte energy balls. Probeer het recept!

Core Strength-oefeningen of training van de rompspieren is een essentiële aanvullling als je progressie wilt boeken bij het lopen. De oefeningen zorgen voor de versteviging en de opspanning van je rug- en buikspieren, onmisbaar tijdens het lopen.

Sportief wandelen is een van de minst belastende sporten voor het lichaam. Houd je armen kort bij je lichaam en begin geleidelijk sneller te wandelen. Je armen passen zich spontaan aan je benen aan en helpen om bij elke stap je evenwicht te bewaren.

Voor de wedstrijd

Voor de wedstrijd

Je vult je reservevoorraad koolhydraten best 1 à 2 dagen voor een wedstrijd aan door iets meer granen op je menu te zetten. Kies voor licht verteerbare granen zoals wit brood, witte pasta en witte rijst. Tip: eet je laatste maaltijd 3 à 4 uur voor je wedstrijd. Overeet je niet, want je “brandstoftank” is al goed gevuld door wat je de voorbije dagen at.

Tijdens de wedstrijd

Tijdens de wedstrijd

Focus tijdens de wedstrijd vooral op voldoende drinken, drinken, drinken. Kies bij een korte wedstrijd voor water en bij een langere wedstrijd voor een isotone dorstlesser, die je verbruik van mineralen en belangrijke voedingsstoffen - zoals koolhydraten - sneller in balans te brengt.

Na de wedstrijd

Na de wedstrijd

De finish gehaald? Proficiat! Vergeet vooral niet om te genieten van je prestatie en maak er een prioriteit van om te herstellen en verloren vocht aan te vullen. Drink daarom binnen de 30 minuten een recuperatiedrank én eet binnen de 2 uur een herstelmaaltijd. Kies bij voorkeur voor vlees of vis met aardappelen, pasta of rijst … en groenten

FAQ: wat drinkt een loper?

FAQ: wat drinkt een loper?

Je drinkt in het gewone leven best 1 liter water per dag. Een sportieve dag gepland? Onthoud: je verliest 1 à 2 liter water per uur dat je traint door transpiratie. Je compenseert dat door minstens 1 liter water extra te drinken. Tip: je kunt deze hoeveelheid ook aanvullen met een sportdrank, maar water water water blijft de basis!

Producten voor lopers

Niet vergeten ...

Delhaize denkt aan jou!

Delhaize denkt aan jou!

Wist je dat we bij Delhaize ook ieder jaar deelnemen aan loopwedstrijden zoals de Antwerp 10 miles en de 20 km door Brussel? Jazeker! We werken ons in het zweet voor én naast het loopparcours. We moedigen jullie graag aan om hetzelfde te doen. Zo voorzien wij iedereen van een banaan om extra energie in te slagen voor de start van je wedstrijd. We organiseren ook een leuke actie voor alle loopliefhebbers en hun supporters. Meer info vind je hier snel!

Iedereen loopt mee!

Iedereen loopt mee!

Maak een waardevolle familietrip van je loopwedstrijd. Wist je dat de Antwerp 10 miles een kids run en een short run organiseert? Daarnaast kan je het parcours van de 20 km van Brussel ook wandelen in plaats van lopen. Op die manier proberen beide organisaties zoveel mogelijk sportievelingen aan te spreken. Geen zin om te sporten? Moedig jouw favoriete lopers dan aan en passeer eens langs onze stand. Hup, hup: mama / papa/ oma / opa / nonkel Jos!

Onze sportieve partners

Antwerp 10 miles gaat dit jaar door op zondag 24 april. Je zal de adrenaline door je aderen voelen stromen aan de start van dit loopfeest op Linkeroever. De dj’s warmen je nog even op en let’s GO! Je loopt via de autovrije snelweg door de Kennedytunnel naar het nieuwe gerechtsgebouw. Je passeert de musea van Het Zuid en loopt via de kaaien van de Schelde naar het historische hart van Antwerpen. Je keert terug naar Linkeroever via de Konijnenpijp. Geef zeker niet op vóór deze iconische hindernis, want er is wel degelijk licht aan het einde van de tunnel. Tot slot wordt het hele parcours opgeleukt met acts van lokale artiesten: van doedelzakspelers tot majorettes.

Zin in een familieactiviteit, een korte run of the full experience? Je kunt kiezen voor de Kids Run (1,8 km), Short Run (6,8 km) of 10 Miles (16 km). 
 

De 20km van BrusselBrussel gaat dit jaar door op zondag 29 mei. Je loopt samen met meer dan 35.000 deelnemers door de hoofdstad van Europa, die verrassend groener is dan je denkt. Een unieke ervaring! Hoezo? Je passeert niet alleen het mooie Jubelpark, maar ook het Ter Kamerenbos en het Woluwepark. Je kunt ook even wuiven naar de rechters in het Justitiepaleis en de rijen supporters op de Louizalaan. Ook op je route: een DJ party en zes standjes met water water water om je dorst te lessen ... of jezelf te verfrissen.

Het parcours telt eigenlijk 20 kilometer ... én 100 meter. Er is ook iets nieuws! Haal je loop- of wandelschoenen uit de kast, want je kunt deze afstand lopen OF wandelen: aan jou de keuze!
 

De fantastisch mooie missie van Kick Cancer? Zij willen alle kinderen met kanker genezen. En daar wil Delhaize graag bij helpen. Dit doen we onder andere door hun loopevenement ,Run to Kick, te sponsoren. Hét jaarlijks sportevenement waarbij we samen met hun ambassadeurs Angèle en Niels Destadsbader, de beentjes strekken om geld in te zamelen om zo onderzoek naar kinderkanker te financieren.