Zuurkool met vis
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€€Score
5 op 5Gluten vrij
Moederdag
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 4 Porties
- 4 dikke sneetjes gerookt spek
- 4 grote gekookte garnalen (maat 30/40)
- 1 kruidentuiltje
- 300 g zeewolf- of zeeduivelfilets
- 300 g zalmforelfilets
- 1 kg zuurkool met witte wijn
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2021022500077640000
F2021070600083150000
Begin met koken
Bereidingstijd: 35 min.
- Doe de helft van de zuurkool in een grote stoofpan, maak de zuurkool los met een vork en leg er de sneetjes spek bovenop. Voeg het kruidentuiltje toe en bedek met het 2de helft zuurkool. Breng zachtjes aan de kook en laat, met deksel, 20 minuten op heel zacht vuur sudderen, roer af en toe om.
- Snij elke vis in 4 porties en leg ze op de zuurkool. Dek af en laat 8 minuten zachtjes koken. Voeg de garnalen en laat nog 2 minuten sudderen.
- Serveer heel warm met natuuraardappelen of puree, vergeet een beetje mosterd niet.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Frans
Gluten vrij
Moederdag
Diner
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2021022500077640000
F2021070600083150000