Recept zoekresultatenZuurkool met vis
Delhaize logo
  • Zuurkool met vis

Zuurkool met vis

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Gluten vrij
Moederdag
Hoofdgerecht
Zuurkool met vis

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 dikke sneetjes gerookt spek
  • 4 grote gekookte garnalen (maat 30/40)
  • 1 kruidentuiltje
  • 300 g zeewolf- of zeeduivelfilets
  • 300 g zalmforelfilets
  • 1 kg zuurkool met witte wijn

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kruidentuiltje | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
    F2021022500077640000
  • Zuurkool met wijn voorgekookt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,18 €/kg
    €1,59
    F2021070600083150000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 35 min.

    1. Doe de helft van de zuurkool in een grote stoofpan, maak de zuurkool los met een vork en leg er de sneetjes spek bovenop. Voeg het kruidentuiltje toe en bedek met het 2de helft zuurkool. Breng zachtjes aan de kook en laat, met deksel, 20 minuten op heel zacht vuur sudderen, roer af en toe om.
    2. Snij elke vis in 4 porties en leg ze op de zuurkool. Dek af en laat 8 minuten zachtjes koken. Voeg de garnalen en laat nog 2 minuten sudderen.
    3. Serveer heel warm met natuuraardappelen of puree, vergeet een beetje mosterd niet.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Frans
    Gluten vrij
    Moederdag
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Zuurkool met vis

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kruidentuiltje | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
    F2021022500077640000
  • Zuurkool met wijn voorgekookt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,18 €/kg
    €1,59
    F2021070600083150000