Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenZoutarme couscous van staartvis
Delhaize logo
  • Zoutarme couscous van staartvis

Zoutarme couscous van staartvis

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€€

Score

4 op 5
Lactose vrij
Hoofdgerecht
Zoutarme couscous van staartvis

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • peper
  • 4 dikke wortelen
  • 4 dikke rapen
  • 4 eetlepels 0
  • 1 venkel
  • 1/2 kl kurkuma
  • 1 kaneelstokje
  • 1/2 koffielepel gemalen gember
  • 1/2 koffielepel ras-el-hanout
  • 800 g staartvisfilets
  • 1 afgestreken eetlepel suiker
  • 2 0
  • 1 dopje saffraanpoeder
  • 1 bussel koriander
  • 75 dl water

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Koriander | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
    F2021022400077540000
  • Kruiden | Saffraan
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    0,5 gr
    18180,00 €/kg
    €9,09
    S2010012108000210000
  • Santa Maria | Ras El Hanout
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    35 gr
    121,43 €/kg
    €4,25
    S2015072700381650000
  • Gember | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    150 gr
    10,60 €/kg
    €1,59
    F2021022500077690000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min. bereidingstijd + 20 min. kooktijd

    1. Schil en snij de wortelen en de rapen in stukjes. Verwijder de stengels van de venkel en snij de knol in 16 partjes. Zet opzij.
    2. Meng, in een grote, diepe pan, 2 eetlepels olie met het kaneelstokje, de kurkuma, de gember en de ras-el-hanout. Bak er de in moten gesneden staartvisfilet op vrij hoog vuur in aan. Neem ze meteen uit de pan wanneer ze dicht geschroeid zijn.
    3. Doe terug 2 eetlepels olie in de pan en bak er de gesnipperde uien 5 min. in op zacht vuur. Voeg de suiker toe en roer.
    4. Voeg het saffraanpoeder toe, het met keukentouw samengebonden bundeltje koriander, het water en de groenten. Breng aan de kook, dek af en laat zachtjes sudderen gedurende 15 min.
    5. Voeg dan de moten staartvis toe en laat nog 5 min. sudderen. Breng op smaak met peper indien nodig.
    6. Serveer heel warm met griesmeel (te bereiden in een stoommandje dat op de pan gezet wordt).

    Kooktip

    Je kan er ook 100 g rozijnen bij doen: voeg ze toe op het einde, samen met de vis.

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Orientaals
    Lactose vrij
    Diner
    Zomer,Herfst
    Hoofdgerecht
    • Zoutarme couscous van staartvis

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Koriander | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
    F2021022400077540000
  • Kruiden | Saffraan
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    0,5 gr
    18180,00 €/kg
    €9,09
    S2010012108000210000
  • Santa Maria | Ras El Hanout
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    35 gr
    121,43 €/kg
    €4,25
    S2015072700381650000
  • Gember | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    150 gr
    10,60 €/kg
    €1,59
    F2021022500077690000