Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Productterugroeping:« VEGAN GIRASOLI SPINAZIE 250G »Lees meer >

Recept zoekresultatenZomerse lasagne
Delhaize logo
  • Zomerse lasagne
    A
Zomerse lasagneA

Zomerse lasagne

Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 1 el water
  • peper
  • zout
  • 60 ml olijfolie (voor de pesto)
  • 100 g hazelnoot
  • 80 g pijpajuin
  • 1,5 theelepels tahin (optioneel)
  • 1 bosje basilicum
  • 1 theelepel gemalen komijn (of koriander)
  • 1 el vers geperst citroensap (voor de hummus)
  • 12 feuilles lasagnevellen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blikje gekookte kikkererwten
  • 3 el olijfolie (voor de hummus)
  • 150 g zongedroogde tomaten
  • 30 ml olijfolie (voor de courgette)
  • 1/2 citroen (sap)
  • 1 courgette
  • 2 grote tomaten
  • 1 el water
  • peper
  • zout
  • 60 ml olijfolie (voor de pesto)
  • 100 g hazelnoot
  • 80 g pijpajuin
  • 1,5 theelepels tahin (optioneel)
  • 1 bosje basilicum
  • 1 theelepel gemalen komijn (of koriander)
  • 1 el vers geperst citroensap (voor de hummus)
  • 12 feuilles lasagnevellen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blikje gekookte kikkererwten
  • 3 el olijfolie (voor de hummus)
  • 150 g zongedroogde tomaten

Begin met koken

: Bereidings- + kooktijd : 30 min.
1
Snijd de courgette heel fijn (julienne). Meng het sap van de citroen met de olijfolie en het zout en laat de courgette hierin minstens 30 minuten marineren.
2
Voor de hummus: mix de kikkererwten, de olijfolie, de knoflook, het water, het vers geperste citroensap, zout, peper, de gemalen komijn (of koriander) en de tahin (optioneel) goed samen met een staafmixer en voeg eventueel nog wat extra water of olijfolie toe tot je een smeuïg beleg krijgt.
3
Voor 4 personen heb je 100 gram hummus nodig.
4
Voor de pesto: hak de hazelnoten, de in stukken gesneden pijpajuin en de basilicum fijn in een blender of keukenrobot en giet er de olijfolie bij. Kruid af met zout en peper naar smaak.
5
Snijd de tomaten en de zongedroogde tomaten fijn. Kook de lasagnevellen gaar volgens de instructies op de verpakking en giet ze af.
6
Neem een ovenschaal en leg hierin een laag lasagnevellen. Smeer ze in met de helft van de hummus. Leg hierop een laagje van de gemarineerde courgettes en de fijngesneden tomaten. Giet hierover een beetje pesto. Herhaal hetzelfde voor de andere lagen. Eindig met een lasagnevel en strijk het bovenste vel goed in met de pesto. Serveer op kamertemperatuur.
1
Snijd de courgette heel fijn (julienne). Meng het sap van de citroen met de olijfolie en het zout en laat de courgette hierin minstens 30 minuten marineren.
2
Voor de hummus: mix de kikkererwten, de olijfolie, de knoflook, het water, het vers geperste citroensap, zout, peper, de gemalen komijn (of koriander) en de tahin (optioneel) goed samen met een staafmixer en voeg eventueel nog wat extra water of olijfolie toe tot je een smeuïg beleg krijgt.
3
Voor 4 personen heb je 100 gram hummus nodig.
4
Voor de pesto: hak de hazelnoten, de in stukken gesneden pijpajuin en de basilicum fijn in een blender of keukenrobot en giet er de olijfolie bij. Kruid af met zout en peper naar smaak.
5
Snijd de tomaten en de zongedroogde tomaten fijn. Kook de lasagnevellen gaar volgens de instructies op de verpakking en giet ze af.
6
Neem een ovenschaal en leg hierin een laag lasagnevellen. Smeer ze in met de helft van de hummus. Leg hierop een laagje van de gemarineerde courgettes en de fijngesneden tomaten. Giet hierover een beetje pesto. Herhaal hetzelfde voor de andere lagen. Eindig met een lasagnevel en strijk het bovenste vel goed in met de pesto. Serveer op kamertemperatuur.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 742; energie (kCal): 179; vetten (g): 14,6; verzadigde vetten (g): 1,6; koolhydraten (g): 7,5; suikers (g): 2,9; vezels (g): 2,8; eiwitten (g): 3,6; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 686,11
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 742; energie (kCal): 179; vetten (g): 14,6; verzadigde vetten (g): 1,6; koolhydraten (g): 7,5; suikers (g): 2,9; vezels (g): 2,8; eiwitten (g): 3,6; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 686,11
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Italiaans
Vegan
Veggie - minder dan 3€
Diner
Zomer
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Mineraalwater | Niet bruisend | PET fles

Chaudfontaine

Mineraalwater | Niet bruisend | PET fles

6 x 1,5 l

€5,89

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Hazelnoten | geroosterd

Delhaize

Hazelnoten | geroosterd

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€3,49

Jonge uien | Bussel | Cat1

Delhaize

Jonge uien | Bussel | Cat1

1 st

€1,19

Tahinii | Natuur

Al'Fez

Tahinii | Natuur

160 gr

€4,85

Basilicum | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Basilicum | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Kruiden | Komijn | Gemalen

Delhaize

Kruiden | Komijn | Gemalen

38 gr

€2,05

Citroensap | Vitamin C

Limmi

Citroensap | Vitamin C

12 cl

€1,19

Pasta | Lasagne | Ei

De Cecco

Pasta | Lasagne | Ei

500 gr

€4,79

Kikkererwten | 2+1 Gratis

Bonduelle

Kikkererwten | 2+1 Gratis

3 x 130 gr

€3,70

Gedroogde Tomaten | Met Basilicum

Delhaize

Gedroogde Tomaten | Met Basilicum

2 × 90 gr

€5,38

Courgette | 1Stuk

Delhaize

Courgette | 1Stuk

1 st

€0,99

Tomaat | Yoom

Delhaize

Tomaat | Yoom

2 × 250 gr

€6,98

Reeds in je keuken

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Totaal:
€47,10