Zoete aardappelfrietjes met yogonaise
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
4 op 5Vegetarisch
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 4 Porties
- 7 zoete aardappelen
- verse tijm
- 2 el olijfolie van eerste persing
- za’atar kruiden Delhaize
- 50 g Griekse yoghurt Delhaize
- currypoeder
- Peper en zout
- 100 g mayonaise met citroen
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2008031800316140000
F2021022500077570000
Reeds in je keuken
S2009081900019630000
Begin met koken
Bereidingstijd: 20 - 25 min
- Dit is een supermakkelijk receptje. Echt iedereen kan het klaarmaken! Verwarm eerst en vooral de oven voor op 190 graden. Ondertussen kan je beginnen met het schillen de zoete aardappelen. Snij ze vervolgens in fijne balkjes. Opgelet: als de balkjes té breed zijn, krijg je slappe frietjes! Verspreid de balkjes zoete aardappel over een bakplaat met bakpapier. Druppel er wat olijfolie over, peper en verse tijm. Voilà, de frietjes kunnen nu zo’n 12 minuten in de oven.
- Ondertussen kan je beginnen met het bereiden van de yogonaise. Meng simpelweg de mayonaise met de Griekse yoghurt en 1 mespuntje currypoeder. Proef eerst voor je alles op smaak brengt met peper of zout.
- Zo, tijd om te kijken hoe het zit met de zoete aardappelfrietjes. Check met een mespunt of de frietjes gaar zijn. Ja? Haal ze dan uit de oven en strooi er wat zout over. Smullen maar!
Tip: Als de balkjes té breed zijn, krijg je slappe frietjes!
Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2008031800316140000
F2021022500077570000
Reeds in je keuken
S2009081900019630000