
Zelfgemaakte vloeibare bouillon
Moeilijkheid
MakkelijkBudget
€Score
Nog niet beoordeeldVegan
Bijgerechten

Ingrediënten voor 4 Porties
4 Porties
- 400 g schil en loof van je seizoensgroenten (liefst bio en gespoeld)
- 2 el olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- aromatische kruiden
- peper
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2014102900383020000
S2021021200509160000
Reeds in je keuken
S2017102604188840000
F2008102300300430000
S2021021000507870000
Begin met koken
- Laat de geperste teentjes knoflook lichtjes bruinen in 2 el olie in een grote kookpot. Voeg vervolgens je groenteschillen en -loof toe en laat 2 min. stoven terwijl je roert.
- Voeg peper, zout en aromatische kruiden toe en zet de groenten net onder water. Laat sudderen tot de bouillon tot de helft ingekookt is (± 1 u.).
- Filter je ingedikte bouillon om de groenten te verwijderen.
- Giet de bouillon in een ijsblokjesvorm en steek hem in de vriezer. Zo heb je kant-en-klare bouillon om je favoriete gerechten een niveau hoger te tillen!
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegan
Bijgerechten
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2014102900383020000
S2021021200509160000
Reeds in je keuken
S2017102604188840000
F2008102300300430000
S2021021000507870000