Yoghurt met vers fruit en knapperige granencrumble
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
3 op 5Vegetarisch
Brunch,Kids
Dessert
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 4 Porties
- 125 ml ahornsiroop
- 80 g amandelschilfers
- 4 potjes Griekse natuuryoghurt (4 x 150 g)
- griessuiker
- 90 g havermoutvlokken
- 400 g verse vruchten naar keuze
- 75 g zonnebloempitten
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S1981122200092220000
S2004011908020160000
F2016091900185300000
S1974061200151000000
Laad nog 2 producten
Begin met koken
- Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
- Meng de havermoutvlokken, de amandelen en de zonnebloempitten in een kom. Overgiet met de ahornsiroop en meng goed.
- Leg bakpapier in een grote ovenschotel (22 x 32 cm). Giet er de bereiding in, druk aan en strijk glad met een vork. Bak in 12 min. goudbruin in de oven. Laat afkoelen.
- Verdeel het fruit over 4 kommetjes of 4 brede glazen. Giet er de yoghurt op (gesuikerd naar eigen smaak), bedek met in stukjes gebroken crumble en dien meteen op.
- Met de aangegeven hoeveelheden bekom je een grote crumblereep: verpak de crumble in aluminiumfolie of in een metalen doos, zo kan je ‘m zonder problemen enkele dagen bewaren en ook op voorhand bakken voor een hele week.
Kooktip
Varieer met het fruit naargelang het seizoenaanbod.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Brunch,Kids
Brunch
Dessert
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S1981122200092220000
S2004011908020160000
F2016091900185300000
S1974061200151000000
Laad nog 2 producten