Recept zoekresultatenWok van kalfsvlees met peultjes, soja en zwarte sesamzaadjes
Delhaize logo
  • Wok van kalfsvlees met peultjes, soja en zwarte sesamzaadjes
Wok van kalfsvlees met peultjes, soja en zwarte sesamzaadjes

Wok van kalfsvlees met peultjes, soja en zwarte sesamzaadjes

30-60 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 500 g kalfsoester of schouder
  • 1 rode ui
  • 300 g peultjes
  • 300 g sojascheuten
  • 8 cl zoete sojasaus
  • 2 cm verse gember
  • 1 el zwarte sesamzaadjes
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 500 g kalfsoester of schouder
  • 1 rode ui
  • 300 g peultjes
  • 300 g sojascheuten
  • 8 cl zoete sojasaus
  • 2 cm verse gember
  • 1 el zwarte sesamzaadjes
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout

Begin met koken

1
Snijd het kalfsvlees in dunne plakjes.
2
Pel en hak de rode ui. Schil en rasp de gember. Was de peultjes en de sojascheuten.
3
Dompel de peultjes in een grote pan kokend gezouten water. Voeg na 2 min. de sojascheuten toe en laat nog 1 min. koken. Giet af in een vergiet.
4
Verhit de olijfolie in een wokpan of grote pan.
5
Schroei de plakjes kalfsvlees 2 tot 3 min. al roerbakkend op hoog vuur. Leg op een bord.
6
Doe de gesnipperde ui in de wokpan en fruit gedurende 2 minuten op hoog vuur.
7
Voeg de peultjes, sojascheuten en de geraspte gember toe. Roerbak 2 minn.
8
Doe het kalfsvlees terug in de wok. Overgiet met de sojasaus en kruid met zout en peper. Bestrooi met sesamzaadjes. Roerbak alles 1 tot 2 min. op zeer hoog vuur en serveer meteen.
1
Snijd het kalfsvlees in dunne plakjes.
2
Pel en hak de rode ui. Schil en rasp de gember. Was de peultjes en de sojascheuten.
3
Dompel de peultjes in een grote pan kokend gezouten water. Voeg na 2 min. de sojascheuten toe en laat nog 1 min. koken. Giet af in een vergiet.
4
Verhit de olijfolie in een wokpan of grote pan.
5
Schroei de plakjes kalfsvlees 2 tot 3 min. al roerbakkend op hoog vuur. Leg op een bord.
6
Doe de gesnipperde ui in de wokpan en fruit gedurende 2 minuten op hoog vuur.
7
Voeg de peultjes, sojascheuten en de geraspte gember toe. Roerbak 2 minn.
8
Doe het kalfsvlees terug in de wok. Overgiet met de sojasaus en kruid met zout en peper. Bestrooi met sesamzaadjes. Roerbak alles 1 tot 2 min. op zeer hoog vuur en serveer meteen.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Aziatisch
Lactose vrij
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Gebraad | Kalf

Delhaize

Gebraad | Kalf

+/- 500 gr

+/-€11,00

Rode uien | Netje

Delhaize

Rode uien | Netje

400 gr

€1,99

Wokmix | Soja

Delhaize

Wokmix | Soja

2 × 250 gr

€1,98

Saus | Soja | Ketjap

Suzi Wan

Saus | Soja | Ketjap

14,5 cl

€4,45

Gember | Bio

Delhaize

Gember | Bio

150 gr

Bio

€1,79

Sesamzaad | Geroosterde

Saitaku

Sesamzaad | Geroosterde

95 gr

€3,85

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Reeds in je keuken

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
+/-€30,01