Wok van kalfsvlees met peultjes, soja en zwarte sesamzaadjes
Duur
30-60 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldLactose vrij
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 4 Porties
- 500 g kalfsoester of schouder
- 1 rode ui
- 300 g peultjes
- 300 g sojascheuten
- 8 cl zoete sojasaus
- 2 cm verse gember
- 1 el zwarte sesamzaadjes
- 2 el olijfolie
- peper
- zout
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2001121200569800000
F2015060500314850000
F2014102800336430000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
- Snijd het kalfsvlees in dunne plakjes.
- Pel en hak de rode ui. Schil en rasp de gember. Was de peultjes en de sojascheuten. Dompel de peultjes in een grote pan kokend gezouten water. Voeg na 2 minuten de sojascheuten toe en laat nog 1 minuut koken. Giet af in een vergiet.
- Verhit de olijfolie in een wokpan of grote pan.
- Schroei de plakjes kalfsvlees 2 tot 3 minuten al roerbakkend op hoog vuur. Leg op een bord.
- Doe de gesnipperde ui in de wokpan en fruit gedurende 2 minuten op hoog vuur.
- Voeg de peultjes, sojascheuten en de geraspte gember toe. Roerbak 2 minuten.
- Doe het kalfsvlees terug in de wok. Overgiet met de sojasaus en kruid met zout en peper. Bestrooi met sesamzaadjes. Roerbak alles 1 tot 2 minuten op zeer hoog vuur en serveer meteen.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Aziatisch
Lactose vrij
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2001121200569800000
F2015060500314850000
F2014102800336430000
Laad nog 4 producten