Witte pizza met lente-uitjes en champignons
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
> 60 min.Budget
€€Score
5 op 5
Ingrediënten voor 2 Porties
- 150 g champignons ‘Gastronomische mix’
- 1 bussel lente-uitjes
- 1 boule de 400 g pizzabol met desem (400 g)
- 2 bollen mozzarella di bufala (2 x 125 g)
- 30 g geraspte parmezaan
- 2 el olijfolie
- 4 takjes oregano
- peper
Ingrediënten voor 2 personen
Toon:

Delhaize
Belgische | Portobello | verpakt
1 st
€2,19

Delhaize
Jonge uien | Bussel | Cat1
1 st
€1,09

Delhaize
Pizzadeeg | Vers
260 gr

€1,09

365
Mozzarella | Bol
125 gr

€0,79

Delhaize
Parmigiano reggiano | BOB
100 gr
€2,39

Santa Maria
Kruiden | Oregano
30 gr
€5,75
Reeds in je keuken

Delhaize
Olijfolie | Extra vierge | Bio
50 cl

€4,79

365
Kruiden | Peper | Gemalen
100 gr

€1,25
Totaal:
€13,30
Begin met koken
Bereidingstijd: 20 min. + 20 min. kooktijd + 30 min. rusttijd
- Haal het pizzadeeg uit de koelkast en open het pak. Laat 30 min op kamertemperatuur rijzen.
- Verwarm de oven voor op 240°C en haal er het rooster uit. Kort de uien in en snijd ze in fijne, lange plakjes. Fruit ze 5 min op een zacht vuurtje, in een grote braadpan met 1 el olijfolie.
- Snijd intussen de paddenstoelen in stukken of in dikke, lange plakjes. Haal de uien uit de braadpan, voeg 1 el olie toe en fruit de paddenstoelen op een vrij hoog vuur, tot ze goudbruin zijn.
- Verdeel het pizzadeeg over een vel bakpapier, volgens de instructies op de verpakking. Scheur de mozzarella in stukken en beleg er het deeg mee. Verdeel de uien en de paddenstoelen over de pizza, bestrooi met plukjes oregano en met parmigiano. Bak de pizza 20 min goudbruin in de oven. Kruid ze met peper en serveer.
Tip: Werk je pizza eventueel af met een beetje rucola of waterkers nadat je ‘m uit de oven hebt gehaald.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Ingrediënten voor 2 personen
Toon:

Delhaize
Belgische | Portobello | verpakt
1 st
€2,19

Delhaize
Jonge uien | Bussel | Cat1
1 st
€1,09

Delhaize
Pizzadeeg | Vers
260 gr

€1,09

365
Mozzarella | Bol
125 gr

€0,79

Delhaize
Parmigiano reggiano | BOB
100 gr
€2,39

Santa Maria
Kruiden | Oregano
30 gr
€5,75
Reeds in je keuken

Delhaize
Olijfolie | Extra vierge | Bio
50 cl

€4,79

365
Kruiden | Peper | Gemalen
100 gr

€1,25