Recept zoekresultatenWitte asperges in kokosroom
Delhaize logo
  • Witte asperges in kokosroom
    D

Witte asperges in kokosroom

door Jelle The Messy Chef
Witte asperges in kokosroomD
Makkelijk
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 bussel witte asperges
  • 2 uien
  • 25 g gember
  • 2 takjes citroenkruid
  • 1 rood chilipepertje
  • 1/2 citroen
  • 1 limoen
  • 1 bussel koriander
  • 1 l kokosmelk
  • 1 el kristalsuiker
  • 1 el fish sauce
  • 1 kl geroosterde sesamolie
  • 1 el geroosterde zwarte sesamzaadjes
  • 1 groentebouillonblokje
  • 15 g boter
  • peper
  • zout
  • 1 bussel witte asperges
  • 2 uien
  • 25 g gember
  • 2 takjes citroenkruid
  • 1 rood chilipepertje
  • 1/2 citroen
  • 1 limoen
  • 1 bussel koriander
  • 1 l kokosmelk
  • 1 el kristalsuiker
  • 1 el fish sauce
  • 1 kl geroosterde sesamolie
  • 1 el geroosterde zwarte sesamzaadjes
  • 1 groentebouillonblokje
  • 15 g boter

Begin met koken

: 20 min. + 35 à 50 min. kooktijd
1
Schil de asperges en verwijder het harde uiteinde. Laat ze met de halve citroen in koud water weken, zo blijven ze mooi wit.
2
Snijd de citroengrasstengels overlangs door en plet ze. Snipper de rode peper en de gember in plakjes. Doe de kokosmelk in een stoofpan, met de gehalveerde uien, de citroengrasstengels, de rode peper, de gember, de koriandersteeltjes en de helft van de blaadjes, het sap van ½ limoen, de fish sauce, de aspergerestjes, de suiker, het verkruimelde bouillonblokje en 1 dl water. Breng aan de kook en laat 30 à 45 min. op een heel zacht vuurtje pruttelen.
3
Filter de bouillon en zet de pan terug op het vuur. Kook er de uitgelekte en gehalveerde asperges gedurende 3 à 5 min. in. Ze zijn gaar zodra je er met een scherp mes doorheen kunt prikken. Voeg de boter toe en breng verder op smaak.
4
Dien heel warm op, met enkele druppels geroosterde sesamolie. Werk de kommen af met de rest van de korianderblaadjes, de sesamzaadjes, een limoenpartje en een eventueel restje rode peperplakjes.
1
Schil de asperges en verwijder het harde uiteinde. Laat ze met de halve citroen in koud water weken, zo blijven ze mooi wit.
2
Snijd de citroengrasstengels overlangs door en plet ze. Snipper de rode peper en de gember in plakjes. Doe de kokosmelk in een stoofpan, met de gehalveerde uien, de citroengrasstengels, de rode peper, de gember, de koriandersteeltjes en de helft van de blaadjes, het sap van ½ limoen, de fish sauce, de aspergerestjes, de suiker, het verkruimelde bouillonblokje en 1 dl water. Breng aan de kook en laat 30 à 45 min. op een heel zacht vuurtje pruttelen.
3
Filter de bouillon en zet de pan terug op het vuur. Kook er de uitgelekte en gehalveerde asperges gedurende 3 à 5 min. in. Ze zijn gaar zodra je er met een scherp mes doorheen kunt prikken. Voeg de boter toe en breng verder op smaak.
4
Dien heel warm op, met enkele druppels geroosterde sesamolie. Werk de kommen af met de rest van de korianderblaadjes, de sesamzaadjes, een limoenpartje en een eventueel restje rode peperplakjes.
Nutritionele informatie
D
Per 100 g: Energie: 161 kcal - Vetten: 15,1 g - Koolhydraten: 4,2 g - Vezels: 0,9 g - Eiwitten: 1,9 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 161 kcal - Vetten: 15,1 g - Koolhydraten: 4,2 g - Vezels: 0,9 g - Eiwitten: 1,9 g
Gluten vrij
Voorgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Nuoc mam saus

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Asperges | Hors d'oeuvre | Bokaal
Hak Asperges | Hors d'oeuvre | Bokaal
165 gr
7
09
Gember | Bio
Delhaize Gember | Bio
150 gr
Bio
    1
    89
    Citroengras | Verpakt
    Delhaize Citroengras | Verpakt
    75 gr
    2
    29
    Rode pepers | Verpakt
    Delhaize Rode pepers | Verpakt
    50 gr
    1
    35
    Citroen | 1 st
    Delhaize Citroen | 1 st
    1 st
    0
    69
    Limoen | 1 st
    Delhaize Limoen | 1 st
    1 st
    0
    59
    Koriander | Verpakt
    Delhaize Koriander | Verpakt
    20 gr
    1
    55
    Kokosmelk
    Delhaize Kokosmelk
    1 l
    • little-lione.external.82792960.svg
    2
    49
    Suiker | Fijn | Kristal
    Delhaize Suiker | Fijn | Kristal
    1 kg
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    99
    Sesamolie | Zuiver | Bio
    Delhaize Sesamolie | Zuiver | Bio
    50 cl
    Bio
      12
      19
      Sesamzaad | Geroosterde
      Saitaku Sesamzaad | Geroosterde
      95 gr
      3
      85
      Bouillon | Groenten | Vetarm
      365 Bouillon | Groenten | Vetarm
      120 gr
      • little-lione.external.82792960.svg
      0
      42

      Reeds in je keuken

      Witte uien | Netje
      Delhaize Witte uien | Netje
      400 gr
      1
      69
      Zachte boter
      Aubel Zachte boter
      500 gr
      8
      79
      Kruiden | Peper | 5 Bessen
      Delhaize Kruiden | Peper | 5 Bessen
      40 gr
      1
      99
      Zeezout | Fijn | Jodium
      Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
      125 gr
      0
      69
      Totaal:
      €35,39