Wentelteefjes op z’n Catalaans
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
5 op 5Vegetarisch
Brunch,Kids
Ontbijt
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 2 Porties
- 1 bio citroen
- boter of olie voor het bakken
- 1 ei
- 1 kaneelstokje
- 125 ml melk
- 1 eetlepel suiker + om te bestrooien
- 3 sneden wit boerenbrood (of ander)
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2020032400055500000
S2010082300005390001
F2010083100116000000
S2009113008000100000
Laad nog 1 producten
Begin met koken
- Giet de melk in een steelpan, voeg een lange sliert van de schil van de citroen toe en het kaneelstokje. Breng aan de kook, neem van het vuur, dek af en laat lauw worden.
- Giet de melk door een zeef boven een diep bord, voeg het ei en de suiker toe, meng goed.
- Verwarm een noot boter of wat olijfolie in een braadpan.
- Snij de boterhammen in twee. Dompel ze aan beide kanten in het eiermengsel, leg ze gaandeweg in de warme pan. Laat aan beide kanten goudbruin bakken.
- Serveer warm, bestrooid met suiker.
Kooktip
Gebruik bij voorkeur brood met vast kruim en indien mogelijk, niet te vers (zelfs stokbrood van 1 dag oud is geschikt).
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Spaans
Vegetarisch
Brunch,Kids
Ontbijt
Ontbijt
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2020032400055500000
S2010082300005390001
F2010083100116000000
S2009113008000100000
Laad nog 1 producten