Vongole à la ramblas: chorizo, tomaat en knoflook
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€€Score
Nog niet beoordeeldGluten vrij
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 Porties
- 2 kg kokkels en vongole
- 120 g chorizo
- 1 bakje kerstomaten
- 2 dl witte wijn
- 1 eetlepel olijfolie
- 40 g basilicum
- 1 snuifje piment d'Espelette
Begin met koken
Bereidingstijd: 20 min.
- Spoel de schelpen enkele keren grondig in koud water.
- Halveer de kerstomaatjes.
- Snijd de chorizo in plakjes en bak in de olijfolie tot ze beginnen geuren. Voeg de schelpen, de Espelettepeper, de witte wijn en de gehalveerde kerstomaatjes toe en zet het vuur hoog. Bak tot de schelpen opengaan.
- Werk af met fijngehakte basilicum en dien meteen op.
Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Spaans
Gluten vrij
Diner
Herfst,Winter
Hoofdgerecht