Recept zoekresultatenVongole à la ramblas: chorizo, tomaat en knoflook
Delhaize logo
  • 00:00
    00:00
  • Vongole à la ramblas: chorizo, tomaat en knoflook

Vongole à la ramblas: chorizo, tomaat en knoflook

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Vongole à la ramblas: chorizo, tomaat en knoflook

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 kg kokkels en vongole
  • 120 g chorizo
  • 1 bakje kerstomaten
  • 2 dl witte wijn
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 40 g basilicum
  • 1 snuifje piment d'Espelette

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min.

  1. Spoel de schelpen enkele keren grondig in koud water.
  2. Halveer de kerstomaatjes.
  3. Snijd de chorizo in plakjes en bak in de olijfolie tot ze beginnen geuren. Voeg de schelpen, de Espelettepeper, de witte wijn en de gehalveerde kerstomaatjes toe en zet het vuur hoog. Bak tot de schelpen opengaan.
  4. Werk af met fijngehakte basilicum en dien meteen op.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Spaans
Gluten vrij
Diner
Herfst,Winter
Hoofdgerecht
  • 00:00
    00:00
  • Vongole à la ramblas: chorizo, tomaat en knoflook