Recept zoekresultatenVisterrine met kappertjes en dragon
Delhaize logo
  • Visterrine met kappertjes en dragon

Visterrine met kappertjes en dragon

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Lunch
Visterrine met kappertjes en dragon

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 300 g bloemige aardappelen
  • cayennepeper
  • 2 el gehakte dragon
  • geraspte nootmuskaat
  • 40 g kappertjes
  • 4 eieren
  • 300 g kwark met 0% of 20% vet
  • 1 l visbouillon
  • 100 g roze of grijze garnalen
  • 600 g visfilet (kabeljauw, wijting, koolvis, enz.)

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Aardappel | Vastkokend 1kg

Delhaize

Aardappel | Vastkokend 1kg

1 kg

€2,79

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Dragon

Delhaize

Dragon

20 gr

€1,79

Kruiden | Nootmuskaat | Gemalen

365

Kruiden | Nootmuskaat | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,09

Kappertjes | Surfines

Delhaize

Kappertjes | Surfines

60 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,89

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,19

Verse kaas | Artisanaal | Bio

Werbomont

Verse kaas | Artisanaal | Bio

2 × 250 gr

Bio

€5,38

Finesse Bouillon | Vis | 12 Bouillonblokjes

Knorr

Finesse Bouillon | Vis | 12 Bouillonblokjes

12 x 10 gr

€2,99

Scampi | Met Staart | Bio

Delhaize

Scampi | Met Staart | Bio

125 gr

Bio

€4,29

Kabeljauwfilet | IJsland

Delhaize

Kabeljauwfilet | IJsland

2 × +/- 330 gr

+/-€15,84

Totaal:
+/-€38,50

Begin met koken

  1. Schil de aardappelen, snij ze in blokjes en laat ze 15 minuten koken in de kruidenbouillon.
  2. Giet ze af en stamp ze fijn. Snij de visfilets in dikke blokjes en maak er een fijne puree van met een keukenrobot.
  3. Meng de aardappel- en vispuree, de eieren, de kwark, de dragon, de kappertjes, de garnalen, zout, peper, nootmuskaat en cayennepeper naar eigen smaak.
  4. Doe het gerecht in een cakevorm die vooraf met boter ingewreven is en zet het 1 uur warmwaterbad, in de oven op thermostaatstand 6-7 (200°C).
  5. Laat wat afkoelen, haal de terrine uit de vorm, leg ze op een dienblad en dien ze in dikke schijfjes op.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Diner
Lunch
  • Visterrine met kappertjes en dragon

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Aardappel | Vastkokend 1kg

Delhaize

Aardappel | Vastkokend 1kg

1 kg

€2,79

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Dragon

Delhaize

Dragon

20 gr

€1,79

Kruiden | Nootmuskaat | Gemalen

365

Kruiden | Nootmuskaat | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,09

Kappertjes | Surfines

Delhaize

Kappertjes | Surfines

60 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,89

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,19

Verse kaas | Artisanaal | Bio

Werbomont

Verse kaas | Artisanaal | Bio

2 × 250 gr

Bio

€5,38

Finesse Bouillon | Vis | 12 Bouillonblokjes

Knorr

Finesse Bouillon | Vis | 12 Bouillonblokjes

12 x 10 gr

€2,99

Scampi | Met Staart | Bio

Delhaize

Scampi | Met Staart | Bio

125 gr

Bio

€4,29

Kabeljauwfilet | IJsland

Delhaize

Kabeljauwfilet | IJsland

2 × +/- 330 gr

+/-€15,84

Totaal:
+/-€38,50