Recept zoekresultatenVietnamese lenterolletjes
Delhaize logo
  • Vietnamese lenterolletjes

Vietnamese lenterolletjes

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

30-60 min.

Budget

Score

3 op 5
Gluten vrij
Moederdag,Romantisch diner
Lunch
Vietnamese lenterolletjes

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 100 g rietsuiker
  • 4 wortelen
  • 1/2 l water
  • 2 eetlepels vissaus
  • 1 bosje verse munt
  • 1 bosje Thaïse basilicum
  • 150 g sojascheuten (bio)
  • sap van 1 citroen
  • 1 pakje rijstvellen
  • 24 gepelde tijgergarnalen (rauw, diepvries)
  • 1 koffielepel pinda's, fijngehakt
  • 1 bosje koriander
  • 1 komkommer
  • 2 teentjes knoflook, gekneusd
  • 1 klein zakje sla
  • 1/2 klein rood pepertje
  • 1 pakje glasnoedels

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Roze garnalen | Gekookt-Gepeld
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2009011400295010000
  • Saus | Vis | Doypack
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    22 cl
    5,23 €/l
    €1,15
    S2005100300013920000
  • Rijstpapier
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    200 gr
    12,75 €/kg
    €2,55
    S2003052200118400000
  • S2013042900151790000
  • Begin met koken

    1. Snijd de tijgergarnalen op de rugzijde in met een scherp mesje en verwijder het darmkanaal. Pocheer ze 3 minuten in gezouten kokend water. Haal ze met een schuimspaan uit het water en dep ze droog.
    2. Gaar de glasnoedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat ze goed uitlekken.
    3. Schil de wortelen. Snijd ze in dunne staafjes. Spoel de sojascheuten. Schil de komkommer, halveer hem in de lengte en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in dunne staafjes. Spoel en droog de sla. Snipper grof. Pluk de munt-, baslicum-, en korianderblaadjes van de steeltjes.
    4. Giet 2 liter lauw water in een grote slakom. Leg een schone, vochtige handdoek op het werkvlak. Dompel ieder vel rijstpapier tien seconden in het water. Laat uitlekken en leg open op het werkvlak.
    5. Verdeel de kruiden, de groenten, de vermicelli en de garnalen over het midden van de rijstvellen. Laat rondom 5 cm vrij. Vouw eerst de onderzijde van het vel over de vulling. Vouw dan de zijflappen dicht. Rol de lenterolletjes verder strak op .
    6. Schik de lenterolletjes op een schaal. Zorg ervoor dat ze elkaar niet raken, zodat ze niet aan elkaar kunnen plakken. Leg er een vochtige keukenhanddoek op. Zet koel weg.
    7. Breng het water aan de kook en los er de suiker in op. Laat een kwartiertje trekken op laag vuur en daarna afkoelen. Roer fijngehakte knoflook en fijngehakt pepertje door de suikerstroop. Roer er de vissaus en het citroensap door. Voeg er vlak voor het serveren de pinda’s door.
    8. Serveer de rolletjes met de saus er apart bij.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Aziatisch
    Gluten vrij
    Moederdag,Romantisch diner
    Diner
    Lente,Zomer
    Lunch
    • Vietnamese lenterolletjes

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Roze garnalen | Gekookt-Gepeld
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2009011400295010000
  • Saus | Vis | Doypack
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    22 cl
    5,23 €/l
    €1,15
    S2005100300013920000
  • Rijstpapier
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    200 gr
    12,75 €/kg
    €2,55
    S2003052200118400000
  • S2013042900151790000