Victoriaverrines
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
5 op 5Gluten vrij
Eindejaar,Moederdag
Hapjes
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 6 Porties
- 2 eetlepels gepelde amandelen
- 1 schaaltje geroosterde kippenreepjes (140 g/schaaltje)
- 1 el honing
- 1/2 koffielepel kerriepoeder
- 100 g kleine witte druiven zonder pitjes
- 2 eetlepels mangochutney
- 2 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels natuuryoghurt
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2001102400901000000
S2005090800094310000
S2015011600013480000
Reeds in je keuken
S2006121200010150000
Begin met koken
- Meng de chutney, de yoghurt, de mayonaise, de honing en het kerriepoeder. Schep voor 6 porties 1 eetlepel van deze saus op de bodem van elk glaasje.
- Leg 2 druiven opzij (voor 6 porties) en snij ze in kwartjes. Snij de rest in schijfjes en verdeel over de verrines. Snij de kippenreepjes in blokjes en schep op de druiven. Verdeel de resterende saus over de glaasjes, dek af en zet koel weg tot voor het opdienen.
- Hak de amandelen grof, bestrooi er de glaasjes mee. Werk af met de in kwartjes gesneden druiven. Dien fris op.
Kooktip
- Een restje gebraden kip kan je gemakkelijk verwerken in deze verrines.
- Variant: vervang de druiven door appels (met citroensap besprenkeld).
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Eindejaar,Moederdag
Overig
Hapjes
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2001102400901000000
S2005090800094310000
S2015011600013480000
Reeds in je keuken
S2006121200010150000