Recept zoekresultatenVerrine van haringeitjes met bloemkoolcrème
Delhaize logo
  • Verrine van haringeitjes met bloemkoolcrème

Verrine van haringeitjes met bloemkoolcrème

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Lunch
Verrine van haringeitjes met bloemkoolcrème

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1/2 blikje tomatenpuree
  • 1/2 bloemkool
  • 1 bokaal schaaldierenfond
  • Fleur de sel
  • 1 potje haringkaviaar
  • 2 blaadjes gelatine
  • Peper van de molen
  • 2 takjes dille

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Gelatine | Poeder
    52 gr
    60,58 €/kg
    €3,15
    S1993051000018350000
  • Dille | kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    79,50 €/kg
    €1,59
    F2021022500077560000
  • Reeds in je keuken
  • Fleur de sel | Guerande
    125 gr
    28,40 €/kg
    €3,55
    S2009102100019620000
  • Kruiden | Peper | Mix
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    41 gr
    103,66 €/kg
    €4,25
    S2009121808001360000
  • Begin met koken

    1. Maak de bloemkool schoon en laat ze koken in een pan met licht gezouten water tot ze gaar is.
    2. Laat vervolgens uitlekken en leg in een kom met een lepel citroensap. Mix tot een licht vloeibare en gladde puree.
    3. Kruid met peper en zout. Zet in de koelkast om af te koelen.
    4. Meng de tomatenpuree en de schaaldierenfond in een steelpan. Laat 10 minuten koken en giet door een puntzeef.
    5. Laat de gelatine smelten in een kom water. Doe de geweekte gelatineblaadjes bij de schaaldierenjus.
    6. Verwarm en meng voortdurend, zodat de gelatine volledig smelt. Haal van het vuur en breng op smaak met peper en zout.
    7. Verdeel de haringeitjes over de glaasjes. Giet er de schaaldierenfond voorzichtig in (de viseitjes moeten op de bodem blijven).
    8. Zet in de koelkast en laat minimaal één uur opstijven.
    9. Schep er net voor het opdienen heel voorzichtig twee eetlepels bloemkoolpuree op.
    10. Versier met een takje dille. Dien onmiddellijk op met een sneetje bruin brood.

    Kooktip

    • Voor een goedkopere versie van dit gerecht kan je de haringeitjes vervangen door lompviseieren. De hoeveelheid toe te voegen gelatine hangt af van de hoeveelheid verkregen vloeistof. Het is dus belangrijk dat je de aanbevelingen op het pakje gelatine nauwkeurig volgt.
    • Een gezond extraatje: Deze bloemkoolcrème is even smeuïg als room, maar is vet- en cholesterolvrij. Hierdoor kan de cholesterol van de viseitjes wel door de vingers worden gezien!
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Vegetarisch
    Diner
    Lunch
    • Verrine van haringeitjes met bloemkoolcrème

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Gelatine | Poeder
    52 gr
    60,58 €/kg
    €3,15
    S1993051000018350000
  • Dille | kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    79,50 €/kg
    €1,59
    F2021022500077560000
  • Reeds in je keuken
  • Fleur de sel | Guerande
    125 gr
    28,40 €/kg
    €3,55
    S2009102100019620000
  • Kruiden | Peper | Mix
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    41 gr
    103,66 €/kg
    €4,25
    S2009121808001360000