Verrine van haringeitjes met bloemkoolcrème
Moeilijkheid
GemiddeldDuur
30-60 min.Budget
€€Score
Nog niet beoordeeldVegetarisch
Lunch
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 4 Porties
- 1/2 blikje tomatenpuree
- 1/2 bloemkool
- 1 bokaal schaaldierenfond
- Fleur de sel
- 1 potje haringkaviaar
- 2 blaadjes gelatine
- Peper van de molen
- 2 takjes dille
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S1993051000018350000
F2021022500077560000
Reeds in je keuken
S2009102100019620000
S2009121808001360000
Begin met koken
- Maak de bloemkool schoon en laat ze koken in een pan met licht gezouten water tot ze gaar is.
- Laat vervolgens uitlekken en leg in een kom met een lepel citroensap. Mix tot een licht vloeibare en gladde puree.
- Kruid met peper en zout. Zet in de koelkast om af te koelen.
- Meng de tomatenpuree en de schaaldierenfond in een steelpan. Laat 10 minuten koken en giet door een puntzeef.
- Laat de gelatine smelten in een kom water. Doe de geweekte gelatineblaadjes bij de schaaldierenjus.
- Verwarm en meng voortdurend, zodat de gelatine volledig smelt. Haal van het vuur en breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de haringeitjes over de glaasjes. Giet er de schaaldierenfond voorzichtig in (de viseitjes moeten op de bodem blijven).
- Zet in de koelkast en laat minimaal één uur opstijven.
- Schep er net voor het opdienen heel voorzichtig twee eetlepels bloemkoolpuree op.
- Versier met een takje dille. Dien onmiddellijk op met een sneetje bruin brood.
Kooktip
- Voor een goedkopere versie van dit gerecht kan je de haringeitjes vervangen door lompviseieren. De hoeveelheid toe te voegen gelatine hangt af van de hoeveelheid verkregen vloeistof. Het is dus belangrijk dat je de aanbevelingen op het pakje gelatine nauwkeurig volgt.
- Een gezond extraatje: Deze bloemkoolcrème is even smeuïg als room, maar is vet- en cholesterolvrij. Hierdoor kan de cholesterol van de viseitjes wel door de vingers worden gezien!
Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Diner
Lunch
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S1993051000018350000
F2021022500077560000
Reeds in je keuken
S2009102100019620000
S2009121808001360000