Veggieballetjes in tomatensaus
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
4 op 5Vegetarisch
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 4 Porties
- 400 g tofu gehakt (voor de balletjes)
- 2 eieren (voor de balletjes)
- 1 dikke ajuin (voor de balletjes)
- 80 g bloem (voor de balletjes)
- 1 el olijfolie (voor de balletjes)
- 1 teentje knoflook (voor de balletjes)
- 1 handvol verse peterselie (voor de balletjes)
- 1/2 kl tijm (voor de balletjes)
- 1/2 kl komijn (voor de balletjes)
- 1 kl koriander (voor de balletjes)
- peper en zout
- 1 ajuin (voor de tomatensaus)
- 3 blikken gepelde tomaten (voor de tomatensaus)
- 1 kl suiker (voor de tomatensaus)
- 1/2 blokje groentebouillon (voor de tomatensaus)
- 1 kl olijfolie (voor de tomatensaus)
- 1 teentje knoflook (voor de tomatensaus)
- een paar blaadjes verse basilicum (voor de tomatensaus)
- kruiden naar keuze: komijn, koriander, tijm, oregano, basilicum, … (voor de tomatensaus)
Winkelen voor dit recept
Reeds in je keuken
S2021021000507950000
Begin met koken
Bereidingstijd: 25 min.
- Maak eerst de tomatensaus: bak de fijngehakte ajuin en look in de olie. Voeg dan de gepelde tomaten, de suiker, de verkruimelde bouillonblokjes en de kruiden toe. Kook ± 20 min op zacht vuur.
- Maak ondertussen de balletjes: meng het tofu gehakt, de gepelde ajuin en knoflook, de eieren, de fijngehakte peterselie en de kruiden. Meng alles goed en voeg ondertussen het bloem toe. Maak balletjes en bak ze in een pan met een beetje olijfolie.
- Leg de balletjes in de tomatensaus en serveer met een bijgerecht naar keuze (bulgur, pasta, quinoa, rijst, …) en een paar verse basilicumblaadjes.
Kooktip
Voor de final touch: 2 blaadjes basilicum om het bord te dresseren als een echte chef.
Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Reeds in je keuken
S2021021000507950000