Vegetarische burgers met frietjes van zoete aardappel
Moeilijkheid
MakkelijkBudget
€€Score
4 op 5Vegetarisch
Kids
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 4 Porties
- 4 biologische groenteburgers
- 1 kg bio zoete aardappelen
- 3 grote biotomaten
- 1 bussel waterkers
- 1 zakje jonge scheuten van bio groene sla
- 1 kleine rode bio-ui
- 2 eetlepels bio citroensap
- 1 schaal “Hummus Béarnaise” Canapé
- 4 biohamburgerbroodjes met sesamzaadjes
- 6 el olijfolie
- peper en zout
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1998040200321320000
S2005071900206340000
Reeds in je keuken
S2019081300291230000
Laad nog 1 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 35 min.
- Verwarm de oven voor op 190 °C. Snij de ongeschilde (maar goed geborstelde!) zoete-aardappelen zoals frietjes. Meng ze met 3 eetlepels olijfolie op de bakplaat bedekt met bakpapier. Verspreid ze goed, doe er peper en zout bij en bak ze 25 minuten in de oven.
- Snij ondertussen 8 mooie ringen in de tomaten en leg ze apart. Snij de rest in vier en doe ze in een slakom. Verwijder de blaadjes van de stelen van de waterkers, leg een handvol apart en doe de rest in de kom. Voeg de jonge scheuten van groene sla toe en laat staan.
- Hak de rode ui fijn.
- Bak de groenteburgers goudbruin in een pan met 1 eetlepel olijfolie. Snij de hamburgerbroodjes open en verwarm ze volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Leg op elk broodje 1 burger, 2 tomatenringen, béarnaise-hummus, rode ui en waterkers. Meng de salade met 2 eetlepels olijfolie, citroensap en zout. Serveer direct met de zoete aardappelfrietjes.
Tip: Breng de zoete aardappelfrietjes op smaak met paprikakruiden en een beetje espelettepeper.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Kids
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1998040200321320000
S2005071900206340000
Reeds in je keuken
S2019081300291230000
Laad nog 1 producten